Halálba szexeltük ezeket az embereket

Egy friss tanulmány új értelmet ad a „szeretkezz, ne háborúzz” szlogennek: fajunk nem erőszakkal sodorta kihalásba a neandervölgyi embereket, hanem sűrű párosodással magába olvasztotta.

24.hu

Leesett a náci majom az autóról

A norvégok többsége gyűlölte a náci megszállókat és velük együttműködő honfitársait, de a terror idején a kisember kezében egyetlen fegyver marad: a humor. Éltek is vele.

BBC History
Nerve cells, illustration.

Magyar siker: agykutatásban alkottak nagyot

A jövőben agyi tevékenységünk befolyásával kezelhetünk ma még rettegett betegségeket, sőt segíthetjük a tanulást vagy hogy tudósainknak korszakalkotó ötletek pattanjanak ki a fejükből. Az alapokhoz egy új magyar kutatás is hozzájárul.

Bihari Dániel

Hiába szexelnek, nem lesz utód

A klímaváltozás okozta hőhullámok súlyosan károsítják a rovarok spermáját, akár teljesen terméketlenné tehetik őket. Ez várhat az emberre is.

24.hu

Szellemgalaxis bukkant fel a Tejút peremén

Az Antlia 2 (vagy Ant 2) törpegalaxis a Tejútrendszer köde mögött bujkál, de kis sűrűsége is hozzájárul, hogyeddig nem vették észre. Most az Európai Űrügynökség (ESA) Gaia űrszondája szúrta ki.

24.hu
German Chancellor Angela Merkel speaks at the economic forum organised by German daily newspaper Sueddeutsche Zeitung on November 13, 2018 in Berlin. (Photo by Britta Pedersen / dpa / AFP) / Germany OUT

Így néz ki Merkel, ha elszabadul

Német kancellárként utolsó nagy beszédét mondta el az Európai Parlamentben Angela Merkel. Kiosztott néhány szokatlan pofont, és adott egy fontos tanácsot.

Kerner Zsolt

Poszt

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.