24.hu hírlevél

Simonka a bíróságon, a kézisek a csoportjuk élén, Kupa újra az újságban

2020.03.30.
 

„Nem várok segítséget senkitől, én megelégszem az igazsággal is” – mondta lapunknak Simonka György bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással vádolt fideszes politikus büntetőperének háromnapos előkészítő tárgyalása után. Ezen egyébként kiderült, hogy az ügyészség egyértelműen Simonkát tarja a bűnszervezet egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen irányítójának. A vádlottakat összesen 1,4 milliárd forintnyi károkozással vádolják. Azért, hogy az ügy a nyilvánosságban helyet kapjon, a részletei szélesebb körben ismertek legyenek, sokat tett Horváth Csaba, a 24.hu munkatársa, aki ezért a munkájáért éppen a tárgyalás kezdete előtti hétvégén vehette át a Transparency-Soma díjat, a legrangosabb hazai oknyomozó újságírói elismerést.

Nem kisebb bravúrt vitt véghez a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely ritkán látott mentális erővel, az olimpiai és világbajnok Dániát kiejtve, Izlandot maga mögé utasítva jutott tovább első helyen csoportjából az Európa-bajnokságon. Cikkünkben Bókától Szitáig be is mutattuk a játékosokat, akikért most egy ország rajong, podcastunkban pedig arra jutottak szakértőink, hogy már az álmainkat is nehéz féken tartani.

Ha már az álmok, az AS Roma iránt elfogult futballrajongóként nem állom meg, hogy ne hívjam fel a figyelmet arra a cikkre, amellyel a mesebeli pályát befutó Daniele De Rossi karrierjének vége előtt tisztelegtünk. A futball ugye alapvetően a hűségről szól, De Rossi pedig a leghűségesebb gladiátora volt az örök városnak.

Ahogy De Rossi Rómához, úgy a drog Mexikóhoz hűséges: a reménytelen drog elleni háborút részletgazdagon mutatta be kollégánk. Ha a nagyvilágban járunk, akkor fontos megemlíteni, hogy lemondott az orosz kormány, aminek köze lehet ahhoz, hogy Vlagyimir Putyin biztosan nem szeretne egy másik Vlagyimir Putyint Oroszországban. Úgy néz ki, az Európai Néppárt meg nem hogy másik, de egyetlen Orbán Viktort sem akar a soraiban: az EP újra elítélte Magyarországot, a néppártiak többsége is megszavazta az előterjesztést, sőt a németek is Orbánék ellen fordultak. Alighanem közel a pillanat, hogy a Fidesz formálisan is szakít az Európai Néppárttal.

Ahogy a rendszerváltás szakított a kommunizmussal, hogy ezzel a kevéssé szellemes átvezetéssel jussunk el a Rendszerváltás 30 sorozatunk keretében készült cikkünkre, amelyben ezúttal a rendszerváltás popzenei veszteseit vettük sorba, illetve Kupa Mihállyal beszélgettünk.

Arról pedig, hogy mennyire jutottunk előre harminc év alatt, sokat elbeszél gyöngyöspatai riportunk, illetve Lakner Zoltán írása Orbán ellenségkereséséről.

De hogy ne politikával zárjuk e heti összegzésünket, mutatjuk kollégánk remek írását arról, miként küzd súlyával, és hogyan tudta meg, hogy nem genetikai okokból elégedetlen az alakjával, ez a tudás pedig remek seggberúgás volt neki a januári életmódváltás előtt.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Simonka György: Mindent megtesznek, hogy félre tudjanak állítani

A Fidesz megvádolt képviselője azt állítja, nem egyeztetett Orbán Viktorral, nem vár segítséget senkitől. Szerinte megfélemlítették a bűnösségüket elismerő vádlottakat. Tovább »

 

Kik ezek a kézisek, akikért rajong most Magyarország?

A magyar közvéleményt és az ellenfeleket is meglepte a fiatal és rutintalan magyar kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon, ahol veretlenül hozta le a csoportkört. Van, aki a legkegyetlenebb sportsérülésből állt talpra, más a Google legnépszerűbb keresései közé került. Tovább »

 

Kupa Mihály: Ha Orbán felhergeli a budapestieket, megnézheti magát

Az Antall-kormány pénzügyminisztere beszél arról is, hogy a politikai vezetés miért nem akar eurót, és hogy miért haragszik rá a mai napig a miniszterelnök. Interjú. Tovább »

 

„Várják már a büdös romák a pénzt”

Lehet, hogy mindenki csak jót akart a szegregációs ügyéről elhíresült Gyöngyöspatán, most mégis nagyobb a feszültség, mint bármikor korábban. Tovább »

 

Nem a genetika miatt vagyok túlsúlyos, és erről papírom is van

Nem mondom, hogy szívvidító a dolog, de legalább kiesett egy ürügy. Tudományos alapú életmódváltás DNS-teszttel, avagy mi az a sportgenetika, és mire jó? Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Közel 100 ezret keres escortként az egyedülálló anya, aki megunta, hogy nem tudja eltartani a gyerekeit
Két héttel az esküvő után tudta meg a férj, hogy egy férfit vett el
Minden idők legjobb lánykérése: beleszerkesztette magát és barátnőjét a Csipkerózsikába
Meghalt a kínai egyetemista, aki havi 12 ezer forintnyi jüanból tartotta fenn magát és beteg testvérét
Wichmann Tamás: A gyógyulásom esélye nulla
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2020 Central Médiacsoport Zrt.