24.hu hírlevél

Gesztesi, Orbáninfo, Szulejmáni

2020.03.30.
 

Meghalt Gesztesi Károly. A szombaton elhunyt színészre legemlékezetesebb szinkronszerepeinek felidézésével is emlékeztünk, miként utolsó, már csak halála után közzétett tévés interjújából is idéztük a történtek fényében drámai erejűvé nemesedő mondatát: „Az én dolgom az, hogy éljek.”

A színész halála Magyarországot, Kászim Szulejmáni likvidálása az egész világot rázta meg. Az iráni forradalmi gárda tábornokának megölésére Donald Trump adott parancsot, a dróntámadás súlyos, háborús hangulatot mutató helyzetet idézett elő. A felek súlyos üzengetésbe kezdtek, amelybe kulturális terek megtámadásának ígérete éppúgy beletartozott, mint rakéták kilövése. Tragédiák is szegélyezik a geopolitikai szempontból az egész világ számára kulcsfontosságú konfliktust, amelynek a kimenete még nem látható. A Szulejmáni temetésén kitört pánikban ötvenhatan haltak meg, százhetvenhatan pedig a Teherán közelében lezuhant ukrán utasszállítón vesztek oda, az irániak szerint nincs közük a balesethez, amerikai források szerint viszont véletlenül az iráni légierő lőtte ki a repülőt.

A világban az iráni-amerikai konfliktusra, idehaza Orbán Viktorra figyelt mindenki. A miniszterelnök a héten tartotta évi egyszeri sajtótájékoztatóját, amelyen valódi újságírói kérdésekre válaszol. Ezen a rendezvényen a 24.hu újságírói nem vehettek részt, mert a kormányfő emberei megfejthetetlen érveléssel kívül tartották kollégáinkat. Egyet tudunk az ügyről biztosan állítani: Kovács Zoltán államtitkár hazudott egyet, hogy érvet találjon a távoltartásra. A kormányfő az unikális alkalmon beszélt arról, hogy az ellenzék sok helyen jobb jelölteket állított a Fidesznél az önkormányzati választáson, klímastratégiát jelentett be, tudatta, hogy szeretne olyan fiatal lenni, mint Donald Trump, továbbá megnyugtatott mindenkit, készen áll a 2022-es miniszterelnök-jelöltségre.

Hogy minél nagyobb esélyekkel induljon, azon erőteljesen dolgozik pártjában is: Győrt Dézsi Csaba Andrással próbálják megtartani Borkai Zsolt távozása után, választókerületi elnököt cseréltek Pécsen, Dunaújvárosban viszont egy újabb pártos vereséget elkerülendő független jelöltet támogatnak az időközi képviselő-választáson.

A magyar teniszben is egy „vereség“ elkerüléséért dolgoznak: jelenleg ugyanis nincs helyszíne a 37 nap múlva kezdődő magyarországi WTA-tornának, márpedig az ritkán látott botrány lenne, ha nem sikerülne helyet találni az eseménynek. A futballban már nincs botrány, megszokta mindenki, hogy állami pénzből élő szereplők nem követelnek teljesítményt, ezúttal a világjáró Vadócz Krisztiánnal készült interjúnkból derül ki, mennyire nem versenyképes jelenleg a magyar foci. Ziccer című podcastunkban Kálnoki Kis Attila és Kele János ezúttal Dénes Ferenc sportközgazdásszal beszélgetett, arra jutottak: a remény rabjait neveli a magyar labdarúgás.

Talán arra jutott Schilling Árpád és Sárosdi Lilla, hogy már csak a remény rabjai élnek Magyarországon: a művészpáros önkéntes emigrációjáról és dühéről beszélt páros interjúnkban. Prózaibb okból, a megélhetéséért járnak külföldre azok az idősgondozók, akik lapunknak beszéltek ausztriai, németországi munkájukról.

Ha rossz hírrel kezdtük, rossz hírrel is fejezzük be: a héten meghalt Felföldi Anikó is: a színésznőre régi fényképekkel, filmes, tévés szerepeinek felidézésével emlékeztünk.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

„Szamár, sikerült!” – Gesztesi Károly emlékezetes szinkronjai

Shrek, Sylvester Stallone, Vin Diesel –  számos filmben, rajzfilmben kölcsönözte hangját a szombaton elhunyt Gesztesi Károly. A legemlékezetesebb szinkronszerepei közül válogattunk. Tovább »

 

Minden jel arra utal, hogy fatális tévedés miatt halt meg 176 ember

Egy napig tartotta magát az iráni érvelés, miszerint technikai probléma okozta az ukrán utasszállító tragédiáját. Ám az első pillanattól kezdve gyanúsak voltak a körülmények. Tovább »

 

Orbáninfo: Kovács Zoltán hazudott a 24.hu távoltartásáról

Késtünk – mondta az államtitkár. Ott voltunk – ez az igazság. Tovább »

 

Nem áll ki a Fidesz a dunaújvárosi időközi választásra

Független polgármestert támogat a kormányoldal, aki így a kormánypárti frakcióba sem ülhetne be győzelme esetén. Tovább »

 

Te cigány vagy, milyen munka ez? – Magyar idősgondozók kalandjai német földön

Hétfőn, szerdán és pénteken mintegy félszáz dél-dunántúli településről 604 idősgondozó indul munkába 11 kisbusszal Ausztriába és Németországba. Döntő többségük nő, naponta átlag 50–100 eurót keresnek. Kik ők? Saját maguk mesélnek a sorsukról. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Liptai Claudia: Ma meghalt egy részem
„Basszátok meg, kilépek” – énekelte a főnökének, majd felmondott a munkahelyén
Torkig vannak a helyiek a zenélő 67-es úttal
Rommá lőtt egy lakótelepet minden idők legbénább tűzijátékozója
Videón az ukrán utasszállító lezuhanása
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2020 Central Médiacsoport Zrt.