24.hu hírlevél

Brexit, színházi tüntetés, zugszálloda

2020.01.18.
 

A brit emberek újra megüzenték: el akarják hagyni az Európai Uniót. Máshogy nem lehet értelmezni azt, hogy a csütörtöki választáson elsöprő többséget teremtettek a januári brexitet ígérő Boris Johnsonnak és konzervatív pártjának. Idehaza nem huxittel, hanem a kulturális élet átalakításával foglalkozott a héten az úgymond konzervatív párt. A Fidesz múlt heti javaslata ellen tüntetést szerveztek a teátrumok a Katona József Színház vezetésével, videónkban Nagy Ervin kitért arra, hogy ha a kormány zaklatószínházakról beszél egy zaklatási ügy miatt, akkor akár a zaklatóegyház kifejezést is be lehetne vezetni. Nagy figyelmet kapott Pintér Béla beszéde is. A színész-rendező egyebek mellett azt mondta az eredeti tervekhez képest jócskán alakuló törvényjavaslatra utalva: megijedtek a fideszesek, hogy lesújt rájuk az Isten haragja, és a pokolban kipeckelt szemmel kell nézniük Balázs Péter szolnoki rendezéseit.

Ugyanakkor a kormánypárt elmúlt nyolc éve nem azt üzeni, hogy a fideszesek különösképpen ijedősek lennének. Becsó Zsolt képviselő például évek óta működtetett engedély nélkül szállodát Budapesten. Persze nem csak tulajdonosként, alkalmazottként is lehet számítani a narancssárgák legjobbjaira: a Fidelitas 800 ezer forintos állást kínál tagjainak, a munkaerő-közvetítőként is bemutatkozó ifjúsági szervezet a feladatról sokat ugyan nem árult el, a politikai lojalitás fontosságára azonban felhívta a figyelmet. Gruber Attila meg arra, hogy az önkormányzati választás eredménye valamilyen Fidesz-kritika volt. A siófoki polgármester-választáson alulmaradó politikus szerint pártja nehezebben tudja megszólítani a fiatalokat, igaz, az interjú készítésének idején még nem tudott a Fidelitas imént részletezett innovatív kísérletéről.

Kicsi Tyson eltérő módszerekkel igyekszik a fiatalokat megszólítani: a 2000-es évek rapvilágának egyik legismertebb figurája immár ír, harmadik regénye nemrég jelent meg Szivárvány Birkenau felett címmel. Ennek antitézise a Festy néven blogoló Rohonczi Anita munkássága: Hogyan legyél milliomos influencer? címmel adott ki könyvet, ennek a dolgozatnak a kritikáját közöltük. Amennyire a felszínről szól Rohonczi luxusblogger munkássága, annyira az őszinteségről beszél Brigitta tevékenysége: szkander-világbajnokságokat szokott nyerni.

Lenyomta a munkatársunkat is.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Belvárosi szállodája van a fideszes Becsó Zsoltnak, de engedélye nincs hozzá

Évek óta működhet feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a kormánypárti képviselő apartmanhotelje. Terézváros – lapunk érdeklődésére reagálva – máris lépett az ügyben. Tovább »

 

Titkos állásra toboroz munkaerőt a Fidelitas havi 800 ezerért

Azt még a saját tagjaiknak sem árulták el, hol kell majd dolgozni, de a legfontosabb a magas fokú politikai lojalitás. Tovább »

 

Gruber Attila: Nem vagyok az a tipikus fideszes

Volt parlamenti képviselő, majd Ausztráliában nagykövet. Az önkormányzati választáson Siófokon veszített. Meglepte a hazai politikai helyzet, a Fidesz zuhanását szerinte sok apró hiba okozta. Azt mondja magáról, nem tipikus fideszes, de nincs oka árulóvá válni. Interjú. Tovább »

 

„A pofájukba akartam vágni Birkenaut” – a roma holokausztról írt regényt az egykori Kicsi Tyson

Kicsi Tyson a 2000-es évek rapvilágának egyik legismertebb figurája volt. Most Váradi József néven a roma holokausztról írt regényt. Tovább »

 

Brigitta lenyomott, mint a bélyeget

Kőváriné Ivánfi Brigitta 41 éves, egy gyermek édesanyja. Mellesleg a szolnoki Béketámogató Kiképző Központ őrmestere és szkander-világbajnoknő. Riport az elmúlt öt év egyik legsikeresebb magyar sportolónőjével. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Jason Derulo: Nem tehetek arról, hogy nekem ekkora van
Négy férfival él a várandós nő
Az erekciója után is lankadt és görbe a pasim
Ismeretlen tunéziai számokról hívogatják a magyarokat
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2020 Central Médiacsoport Zrt.