24.hu hírlevél

Az anyjuktól vasráccsal elzárt gyerekek, jönnek a románok

2020.01.18.
 

Én már csak egy ismerős vagyok a lányaimnak – ezzel a címmel közöltük Ibolya felfoghatatlan történetét. Az anyuka nyolc hónapja csak vasrácson át láthatja most másfél éves ikerlányait, akiket az édesapjuk önkényesen elvitt tőle. Másként, de szintén nehezen feldolgozható az is, hogy az V. kerület kisajátítja a Bástya utcai játszóteret, ám 415 millió forinttal többet fizet érte, mint amennyiért Rogán Antal polgármesterként még tíz éve eladta. Ha százmilliós történetekről van szó, nem kell újabb hetet várni egy fideszes sztorira: a 24.hu kiderítette, hogy százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető feleségének, ami jól mutatja: a képviselők vagyonnyilatkozata korántsem ad teljes képet a vagyoni helyzetükről.

A politikusok intellektuális helyzetéről viszont könnyebb információt szerezni, nyilatkozataikkal ugyanis segítik a tájékozódást. Hoppál Péter például azzal az észrevétellel jelentkezett, hogy a felmelegedés jegyében szakad a hó. Kollégánk meg elmagyarázta, mit is jelent a globális felmelegedés. Annyi öniróniát és önkritikát nem feltételezünk az újonnan megválasztott ellenzéki kerületvezetőkről, hogy alacsonyra értékelik tudásszintjüket, így helyetteseik sokszorosításával próbálnak javítani a helyzeten, azt feltételezzük, sokkal inkább posztéhségük állhat a mögött, hogy szaporítják az alpolgármesteri helyeket.

Ez lenne a demokrácia? Itt sose volt olyan – mondja Moldova György a lapunknak adott interjúban, s természetesen nem az előbbi bekezdésekben rögzítettekre reagált így az író, akinek radikális a véleménye a jelenlegi hatalomról is. Egyenesen azt mondja: „Pedig lehetne ám ugribugrizni, messze nem olyan erős ez a hatalom, amilyennek mutatja magát, és ha egyszer végre összedől, Orbán vazallusai úgy húznak majd el az első repülőgéppel, vagy az utolsó vonattal, öröm lesz nézni.”

A női kézilabda-válogatott mindenesetre biztosan előbb omlott össze, mint a politikai rendszer. Kim Rasmussen csapata hét góllal is vezetett a továbbjutásról döntő meccsen a románok ellen, hogy aztán érthetetlen összecsuklásának köszönhetően végül vereséget szenvedjen. Ágai Kis András és Borsos Attila arra jut podcastunkban: elsősorban a tréner felelőssége a vereség.

A fiatal válogatott ugyan kudarcot vallott, ám az ifjabb korosztály képviselői azért örülhettek is: a 22 éves egyetemistát, Rácz Zsófiát nevezték ki az EMMI helyettes államtitkárának.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Én már csak egy ismerős vagyok a lányaimnak

Mi történik, ha egy apa önkényesen elviszi a gyerekeket, és nyolc hónapja egy vasráccsal elzárja őket az anyjuk elől? Ibolya és most másfél éves ikerlányai történetéből úgy tűnik, szinte semmi. Tovább »

 

815 millió forint közpénzből sikálják el Rogán játszótéri buktáját

Kisajátítja a Belváros a Bástya utcai játszóteret, ám 415 millió forinttal többet kell fizetnie érte, mint amennyiért tíz éve eladta. Tovább »

 

Százmilliós balatoni nyaralója van Kocsis Máté feleségének

Családi segítséggel épült fel az úszómedencés üdülő, amiről eddig nem tudott a nyilvánosság. Tovább »

 

Moldova György: Komolyan foglalkoztatott, hogy lelövöm Kádárt

Interjú rendszerről és rendszerváltásról. Tovább »

 

Drámai összeomlás után bukta a továbbjutást a női kéziválogatott a vébén

A félidőben hat góllal vezettünk, aztán a románok elkezdtek a kapust lehozva támadni, megszórtak minket a szélről és hetesről is. A középdöntő elúszott, de sanszos, hogy az olimpia is. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Az Év Tanára díj nyertese többször is orális szexben részesítette egyik tanítványát
Legalább öt diákjával feküdt le az elit fiúiskola tanárnője, egy korábbi modell
De hogyan jegyzik meg A Konyhafőnök VIP versenyzői a bonyolult recepteket?
Húsz család utasította vissza a Down-szindrómás kislány örökbefogadását, aztán jött ez a férfi
Instagramon cicaharcol egymással Róka Adrienne és Görgényi Fruzsi A Konyhafőnök VIP miatt
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2020 Central Médiacsoport Zrt.