24.hu hírlevél

Rogán válik, Pokorni példát mutat, Bödőcs nagyot megy

2019.12.15.
 

Szokatlan közleményt adott ki pénteken a Miniszterelnöki Kabinetiroda, amennyiben azt tudatták: elválik Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília. Lapunk úgy tudja, a felek már az önkormányzati választás előtt szakítottak, ám a választás előtti időszakban még titokban tartották, hogy a házasság véget ért.

A politikai nyilvánosságba családi szálak miatt került be ezúttal Pokorni Zoltán is. Rab László újságíró derítette ki, hogy a hegyvidéki polgármester nagyapja, Pokorni József a nyilas múltú háborús bűnösök közé sorolható, miközben neve helyet kap a második világháború tizenkettedik kerületi áldozatainak emlékművén. Pokorni a tényfeltáró dolgozat megjelenése után – példamutató módon – azonnal kezdeményezte, hogy vizsgálják felül a névsort, egyúttal jelezte, egyetért azzal, hogy nagyapja nem méltó arra, hogy neve az emlékművön szerepeljen.

Ezzel szemben sokkal inkább visszataszító, semmint példamutató akciókkal jelentkeztek ellenzéki politikusok. Németh Angéla DK-s polgármester kerületében például az elöljáró fiát választották külsős bizottsági tagnak, Budafokon pedig a szocialisták árulták el szövetségeseiket és választóikat azzal, hogy alpolgármesteri, bizottsági elnöki posztért együtt szavaztak a Fidesszel, így elveszítette többségét az ellenzék a városrész közgyűlésében. (Őket az MSZP felszólította, hogy adják vissza mandátumukat, s lépjenek ki a pártból.)

Pedig az ellenzék minősége alapjaiban határozhatja meg a jövőnket, minthogy mind több helyen döntenek úgy a Fidesz normanélkülisége miatt lázadó választópolgárok, hogy a kormánypárt kihívóira bízzák a hatalmat. A jászberényi megismételt polgármester-választáson például Budai Lóránt kiütéses győzelmet aratott. Lapunknak adott interjújában arról beszélt, a sok mocsok hullott vissza a Fideszre.

Nem a kormánypártról, hanem a Jobbikról beszélt a 24.hu-nak Jakab Péter, aki egyelőre nem lesz a párt elnöke. A háttérben húzódó konfliktusokról részletesen is írtunk.

A pártpolitikai csatározásoknál azonban sokkal közvetlenebbül érinti az embereket az a politikai döntés, hogy a kormány létszámstopot rendelt el a közigazgatásban.

A hét egyik legszomorúbb története pedig azé a nőé, akit brutálisan megvert egy férfi Bujákon. A sértett maga számolt be Facebook-oldalán arról, támadója eltörte az orrát, szétzúzta a fejét, kitépte a haját. Megdöbbentő, drámai képeket is publikált. A hatgyermekes anyuka azért a közösségi médiában jelentette meg történetét, mert elmondása szerint nem maradt más eszköze a férfival szemben, akivel korábban viszonya volt. Dermesztő részlet, hogy korábban hiába kérte a rendőrséget, hogy rendelje el a távoltartást, a hatóság nem tette meg. Csak most, miután a sajtóban is megjelentek a brutális bántalmazásról szóló információk.

Ennél rosszabb hírek úgysem jöhetnek, jöjjenek hát jobbak. A Határsértők című podcastunk vendége Dragomán György volt, a Márton-nap apropóján pedig a libamáj karrierjéről írtunk. Arról, hogy idehaza népszerűsége csúcsán van, miközben Londonban éppen betiltani készülnek. Bödőcs Tibor pedig a 24.hu-nak adott nagyinterjúban azt közli a NER sikerein elmélkedve:  „Azt, hogy csinálnak egy kisfilmet, amin a Gazda varacskos Maradonaként berúgja a Karmelita erkélyéről a stadionba a labdát, azt mar tényleg pszichiátereknek kell majd kielemezniük, nem nekem.”

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Válik a Rogán-házaspár

Információnk szerint Rogán Antal és Rogán-Gaál Cecília már októberben szakított. Tovább »

 

Pokorni leveteti a turulszoborról a nagyapja nevét, mert a nyilas háborús bűnösök közé sorolható

A fideszes polgármester azonnal reagált a Rab László újságíró által feltárt ügyre. Tovább »

 

Létszámstop, teljes átszervezés – félelemben tartja a közszolgákat a kormány terve

A kormány bizonytalan időre megtiltotta új dolgozók felvételét a kórházaktól a rendőrségen át a minisztériumokig a teljes közszférában. Az ok éppúgy lehet a pénzhiány, mint az államigazgatás átvilágítása és átszervezése. Tovább »

 

Lépett a rendőrség a felismerhetetlenségig összevert nő ügyében

Kezdeményezték az ügyészségen a férfi távoltartásának elrendelését. Tovább »

 

Bödőcs Tibor: Minél közelebb vagy a Viktorhoz, annál messzebb kerül a minőség

Miért a tehetségtelen, szürke idiótákat kell nézni a politikai cirkuszban? Mit mondott Kövér László a baranyai Wass Albert hasonmásverseny zsűrijének elnökeként. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Ezrek figyelmét keltette fel egy ház hirdetése a konyháról készült kép miatt
Krausz Gábor magára tetováltatott egy teljes alakos Tóth Gabi képet
Takarítót keres Erzsébet királynő, de van egy „apróbb” probléma
A 16 éves lány ölte meg 16 éves barátját
A Puskás Aréna menedzsmentje elfelejtett szólni 68 ezer nézőnek: nincs parkolóhely
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.