24.hu hírlevél

Borkai ment, Erdogan jött – heti hírlevél

2020.01.22.
 

A választásnak vége, az önkormányzatoknál azonban csak most kezdődik az új élet: kedden a Fővárosi Közgyűlés is megtartotta alakuló ülését, ahol Karácsony Gergely főpolgármesteri székfoglalójában elmondta, hogy Budapest nem lehet a kormány alávetettje, majd egy sor dolgot meg is szavaztak Tarlós István extra végkielégítésétől és Városliget épületstopján át a klímavészhelyzet kihirdetéséig. Talán ennél is érdekesebb azonban a fővárosi cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjainak névsora – amelyet elsőként szerzett meg a 24.hu –, hiszen olyan régi motorosok tértek vissza a városvezetésbe, mint Demszky Gábor egykori helyettese, két volt miniszter és két zűrös múlttal rendelkező szocialista politikus.

Igyekeztünk meg is szólaltatni az új felállás minél több szereplőjét, így megkérdeztük Gyurcsány Ferencet arról, mikor járt legutóbb a Városházán, Pokorni Zoltánt arról, milyen érzés ellenzékben lenni, Horváth Csabát a zuglói parkolási ügy újabb fejezetéről, Gajda Pétert arról, mikor találkozott legutóbb Lackner Csabával, Baranyi Krisztina pedig arról beszélt, hogyan maradhatott bizottsági tagság nélkül.

Karácsony másnap is reflektorfényben maradt, hiszen a szerdai kormányülésen először ült egy asztalhoz főpolgármesterként Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy mi történt a zárt ajtók mögött, arról ebben a cikkünkben írtunk.

Míg Karácsony Orbánnál vizitált, Borkai Zsolt bejelentette, hogy lemond Győr polgármesteri címéről, de csak azután, hogy csütörtökön előbb felesküszik a város vezetésére. A közgyűlés aztán elég viharosra sikerült, hiszen miközben Borkai éppen elfoglalta tiszavirág életű pozícióját, dühös tüntetők megpróbáltak bejutni az ülésterembe, ahol a szexbotrányba keveredett olimpiai bajnok nagy derültséget kiváltva azzal vádolta az ellenzéki képviselőket, hogy „kuplerájt csinálnak” a közgyűlésből. A botrányos jelentekről itt nézheti meg videónkat.

Eközben forrtak az indulatok Budapesten is, miután a fél várost lebénította Recep Tayyip Erdogan látogatása. A török elnök, illetve a személye elleni tüntetések miatt a Nagykörutat, az üresen kongó Andrássy utat vagy a Margit körutat egy ideig a gyalogosok sem közelíthették meg, a tömegközlekedés pedig teljes káoszba fulladt a budai oldalon. A Széll Kálmán téren komoly tömegjelenetek alakultak ki, sok ember a metróállomásokon ragadt, mert nem engedték ki őket a felszínre a rendőrök, mások a házukból nem jöhettek ki, étteremben vacsorázó munkatársunkat pedig arra figyelmeztették a rendőrök, hogy harminc perce van befejezni az evést.

Természetesen a napi hírektől jobban elszakadó olvasmányokat is kínáltunk ezen a héten is. Pesty Lászlóval sok más mellett székelyszarta magyarokról, maffiáról és Pintér Sándorról, Orbán bölcsességéről, a Fidesz piócáiról és potyautasairól beszélgettünk, míg a Pablo Escobar bérgyilkosa voltam című könyv társszerzője, Maritza Neila Wills arról vallott munkatársunknak, mennyire traumatizálta a közös munka a Popeye becenevű bűnözővel, aki őt és a fiát is meg akarta ölni, mielőtt tavaly újra börtönbe került.

Homonnai Luca pedig azt mesélte el, hogyan hullott atomjaira az élete, miután már 16 évesen felnőtt világbajnoki ezüstérmet szerzett kajakban, és mindenki az új Janics Natasát látta benne.

 

Bordás Gábor

újságíró

Bordás Gábor

Karácsonytól Pokorniig, Gyurcsánytól Baranyiig: így kezdődött Budapest új korszaka

Kérdeztük Horváth Csabát a zuglói parkolási ügyről, Gajda Pétert arról, mikor találkozott legutóbb Lackner Csabával, több ellenzéki polgármestert a kerületi cégvezetők leváltásáról. Videó. Tovább »

 

Káosz Borkai eskütételén, be akartak törni a tüntetők az ülésterembe

Az orgiájába belebukó győri polgármester szerint kuplerájt akartak csinálni a városházából. Mármint a tüntetők. Tovább »

 

Pesty László: Sose köpök abba a tányérba, amiből ettem

Nagyinterjú székelyszarta magyarról, Fekete Dobozról, maffiáról, gumibotozásról, bölcs Orbánról, a Fidesz piócáiról, Gyurcsányról és Navracsicsról és Németh Szilárdról, betegségről és életről. Tovább »

 

Tizenkét évnyi megszállott edzés végén a kajak lett a keresztem. Lógtam rajta, ráfeszítve

Évtizeden keresztül Fortuna kegyeltjének érezhette magát Homonnai Luca, minden kívánságát teljesítették, mert az új Janics Natasát látták benne. A már 16 évesen felnőtt világbajnoki ezüstérmes orosházi lány atomjaira hulló karriertörténete egyes szám első személyben. Tovább »

 

Százakat gyilkolt meg Escobar parancsára, mégis hősként ünneplik

Escobar bérgyilkosfőnöke 23 évet töltött börtönben, majd szabadulása után YouTube-sztárrá vált, de hamar visszacsúszott a bűnözésbe. Beszéltünk az életrajzi könyve szerzőjével, akit halálosan megfenyegetett. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Hemzsegtek a celebek Gattyán György Halloween buliján
X-Faktor: Még ByeAlex is sírt a 70 éves Anti bácsi produkciója után
„Bárcsak ne lenne mellem” – kisebbítésre gyűjt pénzt egy brit fiatal
Könnyezve nevettek a híradósok, amikor belépett a stúdióba az időjós
Romantikus fotó tarol az interneten: csak egy apróság nem stimmel az Eiffel-tornyos képnél
A 24.hu a Central Médiacsoport Zrt. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Médiacsoport Zrt. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2020 Central Médiacsoport Zrt.