24.hu hírlevél

Borkai, Borkai, Borkai

2019.12.10.
 

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig – ezzel a címmel rajzoltuk meg a hét főszereplőjének, Borkai Zsoltnak a portréját. A hihetetlen részletekkel terhelt történet nem csupán a korrupció természetrajzához és a konzervatív képmutatás kultúrtörténetéhet tett hozzá, hanem a nyilvánosságról is sokat beszélt el. Amikor a rejtőzködő szivárogtató publikálta az azóta nemzetközi hírnévre szert tett videót, az annak tűnt, ami: egy orgiát megörökítő felvételnek.  Ez ugyan jelentős politikai bizalmi deficitet teremthet, elvégre Borkai a keresztény szabadságot hirdető, olykor ultrakonzervatív tanokkal hódító párt színeiben politizál, ám elsősorban mégis magánügy az ember magán-, pláne szexuális élete.

Hogy aztán a jachtos orgián látott részletekből, szereplőkből a független média megépítse a kirakót, amely nem a szexuális tevékenységet, hanem a győri polip felépítését ábrázolja. Furcsa, hogy szexvideó kellett ahhoz, hogy a HVG által évekkel ezelőtt részletesen feltárt audis telekvásárlás hatalmas közérdeklődésre tartson számot, s mindennél világosabb legyen: a Borkai-kör milliárdos magánvagyont épített azzal az egyetlen tranzakcióval. Az újabb és újabb botrányos részletek egyre csak sorakoztak: lapunk kiderítette, hogy az adriai buli előtt is kivettek 250 milliót a barátok cégéből, Rákosfalvy Zoltán havi egymilliós fizetést ad egyik cégében Borkai egyik gyermekének, majd a többi családtag közpénzes kalandjai is kiderültek. Aligha kérdés már, hogy egy hálózat uralja Győrt, a közpénz jól kontrolláltan folyik egyik helyről a másikra, a polgármester meg közben jachtos orgián vesz részt a fő haszonélvezőkkel.

A győri nagy kép szépen mutatja meg a NER lényegét: a közhatalom megszerzése egyúttal jogalkotási esély, aminek segítségével magánvagyon építhető a hatalmat birtoklók környezetében. Egyetlen videó elég volt ahhoz, hogy egy nagyvárosról végre lássuk, valójában hogyan működik, milyen mélyen romlott elitje, illetve ahhoz is, hogy polgármestere lényegében megbukjon, és pár hét múlva szinte biztosan távozzon a közéletből.

A sztorit elképesztő olvasói érdeklődés övezte, s övezi. Nem csoda, hogy kitakart mindent, noha nagy figyelemre érdemes az a kispesti szocialista önkormányzati képviselő is, aki fehér por fogyasztása közben számol be saját korrupciós teljesítménymérőjéről, majd még baloldali párt színeiben politizálva elbüszkélkedik azzal is, hogyan lehet a szegényeket kilakoltatni.

A kampány e csúcsteljesítményei mellett számos különleges ügy került elő. Egyik cikkünkben például beszámolhattunk arról: a ceglédi kézilabdacsapat kapott majd 220 millió forint közvetlen állami támogatást, hogy kifizethesse adósságait, majd szinte azonnal leszerződött két Jaguar bérlésére, minek nyomán a klubelnök és az edző egyaránt ilyen egyesületi járgányt hajt. De ahhoz is szükség volt a kampányra, hogy Scarlett Johansson közleményt juttasson el a 24.hu-hoz. Azt tudatta: a kormánylapok állításával szemben nem támogatja Tarlós Istvánt.

Mindennek fényében talán még érthetőbb, amit Török Gábor interjúnkban mondott: a hatalomgyár, a hatalmi struktúra és a politikai tudásipar szállítja az eredményeket a Fidesznek, nem a politikai tartalom.

És mindennek az árnyékában a magyar futballválogatott úgy kapott ki a horvátok elleni Eb-selejtezőn, hogy esélye sem volt a sikerre.

A végére pedig csak csöndet kellene írni, mert a héten meghalt Vekerdy Tamás.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Győri királyfiból erkölcsi és politikai koldus: Borkai útja a lakótelepről az aranyon át a biztos bukásig

Ha győz is a vasárnapi választáson, heteken belül le kell mondania Borkai Zsoltnak, ezt várják tőle a Fidesz vezetői. Portré az olimpiai bajnok polgármesterről, akinek a vesztét a mögötte álló üzleti kör okozhatta. Tovább »

 

250 milliót vettek ki Borkaiék orgiája előtt a barátok cégéből

A győri telekügylet nyomán nagy vagyont szerző cégből az elmúlt nyolc évben összesen másfél milliárd forintot vettek ki. Tovább »

 

Hír Tv: Egy zacskó fehér port lóbálva beszélt korrupciós ügyekről egy kispesti MSZP-s

A szocialista polgármester szerint hamisítvány lehet a felvétel, és „sületlenségek” hangzanak el a hanganyagban. Tovább »

 

Másodosztályú kézilabdacsapat edzője és klubelnöke is 9 milliós Jaguart használ

A ceglédi klub adósságban úszott, a kormány az év végén majd 220 millióval kisegítette, az elnök rá egy hétre szerződést kötött két felsőkategóriás autó bérlésére. Tovább »

 

Scarlett Johansson: Nem igaz, hogy Tarlóst dicsértem

A világsztár lényegében lehazugozta a teljes kormánypárti médiát. Tovább »

 

Török Gábor: Orbán óriásplakátokon nélkülözhetetlen, de a mindennapokhoz nem kell

A politológus szerint a fideszes hatalomgyár már politika nélkül is képes kitermelni a sikert. Akik ugyanis Orbán Viktor szigetén élnek, olyan veszélyesnek látják a másik világot, hogy meg sem próbálnak dezertálni, így elérhetetlenek az ellenzéknek, amely sorsdöntő választás elé néz vasárnap. Interjú. Tovább »

 

Meghalt Vekerdy Tamás

A pszichológus, író 84 éves volt. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Meghalt Csuja Imre kisebbik fia
35 év után egy Bródy-dal hozott össze két testvért az X-Faktorban
„Egy életre megmérgeztek!” – mondta a vegán lány, aki véletlen húsba harapott
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.