24.hu hírlevél

Simonka, család, bűnszervezet – heti hírlevél

2019.11.14.
 

Simonka György büntetőperében nem csupán a fideszes országgyűlési képviselő, hanem felesége és unokahúga is a vádlottak padjára kerül, miként további két fideszes politikus családtagjai. Lapunk közölte a héten a botrány részleteit, egyebek mellett azt is, hogy az ügyészség – információnk szerint – arra jutott, Simonka egyenesen bűnszervezet irányított.

Nyilván távolról sincs semmi köze ehhez a hírhez, de – a 24.hu által megrendelt közvélemény-kutatás szerint – a budapestiek háromnegyede kivetné a Tiborcz-adót, hogy a bevételből bérházak épülhessenek. Hogy nem csupán a lakhatás, hanem a klímaváltozás is a magyarok legfontosabb problémái közé kerül, az kiderül Juhász Attila cikkéből: újszerűen és gondolatébresztően beszéli el a Greta Thunberg-jelenséget, rámutat, valójában micsoda kihívás a jobboldali populizmusnak a svéd lány, aki katalizálta a zöld, demokratikus populizmust.

Amelynek valóban tökéletes ellentéte az a NER-világ, amelyben arról szól a hír, hogy Rogán Antal felesége Sarka Kata párjával száll be a teniszbizniszbe. E történetek nyilván távol esnek a magyarok mindennapjaitól. Nem úgy az alkoholizmus: stábunk női szenvedélybetegeket gyógyító rehabilitációs intézetben járt, hogy bemutassa, micsoda küzdelem legyőzni az italt, a drogot.

Küzdelemről Szemánné Nagy Gizella is tud mesélni: a pedagógus évekig kereste az igazát, pereskedett a minisztériummal, hogy megkapja az EU-s támogatásból azt a pénzt, ami neki jár, mert éppen a tanárok és a diákok jussát nem fizették ki, miközben a szervezők már hazavitték, amit akartak. Ha arra nem is jutott energia és figyelem, hogy a pedagógusok munkáját kifizessék, arra igen, hogy budaörsi iskolákban igazgatók helyzetét bizonytalanítsák el, a szülők tüntettek is azért, hogy hagyják békén a jól működő intézményeket.

Az említett cikkekkel ellentétben biztosan nem teszi próbára az idegrendszert az a cikkünk, amelyben a crokinole című ügyességi játékot és legjobb versenyzőit mutatjuk meg. Annyit már most elárulunk: leginkább a curling asztali verziójaként írható le...

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Simonka családtagjai is vádlottak, a fideszes politikus bűnszervezetet irányított az ügyészség szerint

A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik, még az édesanyja is a vádhatóság látókörébe került – tudta meg a 24.hu. Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben. Tovább »

 

A budapestiek háromnegyede kivetné a Tiborcz-adót, hogy bérlakások épüljenek a pénzből

A fővárosiak elsöprő többsége azt akarja, hogy legyen több önkormányzati bérlakás, és meglepő módon a kormánypártiak is a gazdagokkal fizettetnék meg ennek az árát. Azt viszont sokkal kevesebben szeretnék, hogy az önkormányzat beleszóljon az albérletárakba. Tovább »

 

Itt a politikai klímaváltozás

A globális zöld mozgalom Greta Thunberg révén vált igazán populistává, és mára minden tekintetben alkalmasnak tűnik arra, hogy népszerűvé váljon, és tömegeknek nyújtson politikai identitást. Tovább »

 

Rogán felesége Sarka Kata párjával beszállt a teniszbizniszbe

A városmajori teniszközpont új üzemeltetője Bessenyei István, a Rogán család főbérlője, a felügyelőbizottságban az edzőnek tanuló miniszterfeleség személyesen is feltűnik. Tovább »

 

Összevagdostam az arcom, hogy higgyenek nekem – veterántalálkozó a női rehabon

Magyarország egyetlen, kifejezetten női szenvedélybetegeket gyógyító rehabilitációs intézetében jártunk. Hallottunk durva történeteket, de jó volt látni, hogy van kiút a függőségekből. Tovább »

 

A tanárnő, aki legyűrte a minisztériumot

Az állam tanárokat toborzott, hogy EU-s pénzből készítsék fel a hátrányos helyzetű tanulókat a középiskolai felvételire. A munkát elvégző tanárok és diákok azonban nem kapták meg a jussukat. 1500 tanár és tízezernél több diák járt pórul. Egy tanító évekig pereskedett, és végül nyert. Tovább »

 

„Miniszter úr, hogy merte ezt megtenni?”

Két budaörsi iskola igazgatóinak pályázatát nem tartotta elég meggyőzőnek az Emmi, noha a tanári kar támogatja őket, az iskolák pedig jól teljesítenek. A szülők tüntetést szerveztek a döntés miatt. Tovább »

 

Hagyd, hogy a pöckölés beszéljen helyetted!

Ismerünk olyan kanadait, aki a hoki helyett a crokinole-t tartja a világ legjobb játékának. Ha a név elsőre nem ismerős, nem baj, elmondjuk, miért is olyan izgalmas ez a játék, amelyet a 10 és a 69 éves is egyaránt élvezni tud. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Így néz ki Tekashi69 arctetoválás és hajszínezék nélkül
Megharaptatta magát egy majdnem 2 méteres pitonnal, a folytatásra a stábtagok sem voltak felkészülve
A kishúgát védelmezve halt meg egy 15 éves floridai fiú
Kinézett a kifutópályán a repülőből, és elsápadt
Will Smithszék nem bírták nézni fiuk vegán diétáját, közbeléptek
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.