24.hu hírlevél

Simonka György, FTC, Rambo

2019.10.13.
 

Vannak budapesti kerületek, amelyekben olyanok az életkilátások, mint Szamoán és Mauritiuson, a Duna túlpartján viszont a Hollandiában és Új-Zélandon tapasztalhatóan hosszú életben bízhatnak az ott élők – a többi közt ez derül ki cikkünkből, amely az egyes kerületekben várható élettartamot mutatja be. A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján készült dolgozat megdöbbentő képest fest a Buda és Pest közötti egyenlőtlenségekről.

Ha viszont ezeket az eredményeket megdöbbentőnek nevezzük, egyúttal aktív szókincsünk határait is szépen illusztráljuk, amennyiben nem marad jelzőnk annak a helyzetnek a dramatikus érzékeltetésére, hogy noha vádat emeltek már Simonka György ellen, a fideszes politikus környezetébe újabb 450 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás érkezik. A cinizmus fogalmi kereteit szétfeszíti, hogy az előző pályázat sikerére hivatkoztak a projekt előkészítői.

Ez persze csak megerősíti tudásunkat arról, hogy a korrupció igen súlyos problémája Magyarországnak, cikkünk azonban elbeszéli azt is, hogy ezen kívül fölöttébb komoly gondja Budapestnek az egészségügy és a városi autós közlekedés is. Az önkormányzati választási kampányt bemutató Csatatér-sorozatunkban közöltük az erről szóló Závecz Research-kutatást. A kollekcióban a héten helyet kapott a siófoki polgármesterrel készült interjúnk („Megpróbáltak kicsinálni, megpróbáltak megvenni, de még mindig itt vagyok” ), miként a Matolcsy Gyöngyi faluját bemutató dolgozatunk  is („Manapság már mindenkinek van Magyarországon konferencia-központja”). A kampányhét persze nem múlhat adatprobléma nélkül: a XVI. kerületben titkosított számon kereste a választópolgárt a fideszes aktivista.

Ám egyetlen kampány sem takarhatja ki a politikán kívüli univerzumot, amelynek fontos szereplője Kőhalmi Zoltán, akivel interjúztunk („A standup egy perverz műfaj, ahol mindenre rettentően gyors visszajelzést kapsz”), elemeztük a Ferencváros bravúros pontszerzését az Európa Ligában („Az NB I tempója nem tudja tökéletesen felkészíteni a játékosokat a nemzetközi meccsekre”), elmondtuk, miért nem érdemes megnézni az új Rambo-filmet („Rambo halomra öli a mexikóiakat, de az igazi áldozat a néző”), továbbá megemlékeztünk arról is, milyen könnyen fulladhat rémálomba egy álomnyaralás.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Évekkel korábban halnak, akik rossz kerületbe születnek

Térképre raktuk, hogy a budapesti kerületekben mekkora a várható élettartam. A különbségek nagyok: egyes városrészek a világ élvonalában, mások a harmadik világ szintjén vannak. Tovább »

 

Hiába a vádemelés, újabb különleges beruházásra érkezik 450 millió Simonka György környezetébe

Korábban 300 milliót nyertek őshonos állatok bemutatására. Abból nem lett semmi. Most szinte ugyanerre kapnak majdnem félmilliárdot. Tovább »

 

A fideszest ugyanaz zavarja, mint az ellenzékit, csak kevésbé

A fővárosiak nagyon elégedetlenek az egészségügyi ellátással és az autós közlekedéssel, a közbiztonsággal viszont nincs nagy gondjuk. Tovább »

 

Lengyel Róbert: Megpróbáltak kicsinálni, megpróbáltak megvenni, de még mindig itt vagyok

A siófoki polgármester öt éve úgy vezeti a várost, hogy a képviselő-testületben fideszes többség van. Belefáradt, de újraindul, mert Siófok szerinte még megmenthető. Lengyel Róbert szerint a mai magyar politikában a hozzá hasonló elszánt emberek az utolsó reménysugarak. Tovább »

 

Titkosított számot hívott fel a Fidesznek segítő aktivista

A XVI. kerület polgármesterének és a kormánypárt egyéni képviselőjelöltjeinek segítő nő érthetetlen módon jutott el olvasónkhoz. Tovább »

 

Kőhalmi Zoltán: Fanatikusokkal nincs értelme vitatkozni

A népszerű humorista vérszomjas oldalát mutatja be első könyvében, amiben a skandináv krimit parodizálja. De vajon szokott-e nevetni a Kétfarkúak poénjain, és tanult-e valamit a hangyáktól? Interjú. Tovább »

 

Rebrov letette a névjegyét: fél órán át oktatott a Fradi Barcelonában

Ismét kiderült, hogy az NB I tempója nem tudja tökéletesen felkészíteni a játékosokat a nemzetközi meccsekre, viszont a Fradi jó kezdése, valamint a nem annyira fegyelmezett, mint inkább hősies védekezése így is meglepő eredményt szült az Espanyol ellen. Elemzés. Tovább »

 

Rambo halomra öli a mexikóiakat, de az igazi áldozat a néző

Itt lenne az ideje a nyugdíjba vonulásnak. Rambo 5 kritika. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Egész este panaszkodott a brit nő, hogy fáj a lábfeje, aztán másnap röhögve vette észre a nevetséges okot
Azonosította fia holttestét, eltemették, majd négy hónap múlva bekopogott hozzá
Diákcsemege – egy 13 éves diáklány és fizikatanára viszonyának története
Mellette jöttem rá, hogy pánszexuális vagyok
A templom bejáratában stroke-ot kapott, és meghalt az esküvőjére tartó terhes menyasszony
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.