24.hu hírlevél

Ideges Tarlós, tolószékes sikeríró és egy diáklány esete a fizikatanárral – heti hírlevél

2019.10.13.
 

Egy héttel ezelőtt éppen a szokásos éves polgári piknikre készülődött Orbán Viktor holdudvara. Természetesen mi is ott voltunk Kötcsén, ahol érdemi válaszokat ezúttal is csak elvétve sikerült kicsikarni, Rákay Philiptől viszont szakmai útmutatást, Németh Miklóstól pedig lángost kapott Németh Szilárd főztjére ácsingózó riporterünk. Ahogy lenni szokott, a résztvevők a mikrofonok előtt ezúttal is fegyelmezetten hallgattak arról, miről beszélt nekik a miniszterelnök, annyi azért kiszivárgott, hogy figyelmeztette Kásler Mikós minisztert, de ezen kívül állítólag nem nagyon foglalkozott sem az egészségüggyel, sem az önkormányzati választással.

Pedig a kampány lassan kezd maximális fordulatszámon pörögni, a főpolgármesteri címért például egyáltalán nem lefutott a verseny, noha mint a 24.hu megbízásából készült felmérésből kiderült, a többség elégedett Tarlós Istvánnal. Kérdés, változtatott-e bármit az álláson, hogy a főpolgármester az elmúlt két napban egészen zavarba ejtő mondatokkal rukkolt elő, amikor Karácsony Gergely aktivistái, illetve a párbeszédes Tordai Bence a nyilvános vita lehetőségéről kérdezték.

A józsefvárosi ellenzéki jelölt, Pikó András stábját viszont nem kellemetlenkedő politikai ellenlábasok, hanem rögtön a rendőrök látogatták meg házkutatás céljából, miután a Magyar Nemzet egy belső csoportból printscreenelt fotóra alapozva törvénysértő tevékenységgel vádolta őket.

Persze nem csak Budapesten történnek meredek dolgok, sőt: ebben a cikkünkben azt gyűjtöttük össze, milyen hihetetlen, sok esetben törvénysértő  ügyekbe keveredett egy rakás polgármester Magyarország-szerte az elmúlt négy évben.

Egyre jobban szorul a büntetőjogi hurok a fideszes Simonka György nyaka körül is, a vád alá helyezett országgyűlési képviselőnek már újkígyósi otthonát is zár alá vette a rendőrség. A hét elején azt is bemutattuk, hogyan hemzsegnek a szellemberuházások Simonka falujában, igaz, a hatóságokat nem különösebb izgatja az uniós százmilliók sorsa.

Bár korábban a brit Guardian arról közölt cikket, Trócsányi László jelöltségét megtorpedózhatják az Európai Bizottságban, a héten kiderült, hogy Ursula von der Leyen a meglehetősen fajsúlyos, bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős portfóliót szánja a volt igazságügyi miniszternek. Trócsányi így pontosan azt a posztot kaphatja meg, amit Orbán Viktor kinézett neki, a kérdés csak az, hogy mi lesz így a magyar kormányfő unióellenes retorikájával.

Elszakadva a politikától, feltétlenül ajánljuk figyelmébe portrénkat a tolószékben élő sikeríróról, Böszörményi Gyuláról, akinek saját elmondása szerint évtizedek óta halottnak kéne lennie, csak nem vesz erről tudomást. Ugyancsak megrázó annak a 35 éves nőnek a története, aki lapunkban idézte fel 13 éves korában kezdődött viszonyát a gimnáziumi fizikatanárával, és hogy miként hatott mindez a későbbi életére.

Szintén egy 13 éves gyerek volt áldozata egy másféle abúzusnak, őt és társait a Boráros téren verték meg és rabolták ki, az általa elmesélt esetet az apja írta le, aki egyben a 24.hu munkatársa is.

Sokan felkapták a fejüket arra hírre, hogy hackertámadás érte az  uniós pénzekkel foglalkozó Magyar Fejlesztési Központot, ezért biztonsági szakértők segítségével igyekeztünk megfejteni, hogy miként és miért eshet zsarolóvírusos támadás áldozatává egy kormányzati szervezet.

A hét nagy érdeklődést kiváltó sporteseménye a magyar-szlovák Eb-selejtező volt, amit sajnálatos módon elvesztettünk, az okokat és a további esélyeket többek között podcastunkban is elemeztük, de érdemes meghallgatni Ceglédi Zoltánnal folytatott beszélgetésünket is.

Bordás Gábor

újságíró

Bordás Gábor

Böszörményi Gyula: Évtizedek óta halottnak kéne lennem, de nem veszek róla tudomást

Sikeríró tolószékben. Portré Tiszakécskéről, arról az emberről, akinek a fejéből kipattant Ambrózy báró, valamint a Gergő és az álomfogók. Tovább »

 

Zár alá vette a rendőrség Simonka György fideszes képviselő otthonát

Egyre jobban szorul a hurok a vád alá helyezett kormánypárti politikus nyaka körül. Tovább »

 

Diákcsemege – egy 13 éves diáklány és fizikatanára viszonyának története

Visszaemlékezésem arról a két éven át tartó kapcsolatról, mely tizenhárom éves koromban kezdődött a gimnáziumi fizikatanárommal. Tovább »

 

„Néznem kellett, hogy a barátaimat ütik és a földön rugdossák” – gyerekeket raboltak ki a Boráros téren

Egy sértettként kihallgatott fiú mesélte el a történteket, az apja meg leírta. Tovább »

 

Kötcsén kértünk egy adagot Németh Szilárd főztjéből, lángos lett belőle

Orbán Viktorból csak egy zónaadagot kaptunk, a Fidesz-alelnök pörköltjéből annyit sem. Tovább »

 

Egészen hihetetlen ügyekbe keveredtek magyar polgármesterek

Tényleg megérett az idő az önkormányzati választásokra. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

„Megöllek titeket” – kiabálta a 12 éves kislány, édesapját mellkason, nevelőanyját pedig vesén szúrta
Bikicsunáj akkorát zakózott a színpadról, hogy elnémult a stúdió
„Remélem az a selfie vagy fotó megérte, és ma reggel még tükörbe tudtok nézni” - mondta a mentős azoknak, akik nem segítettek
Azt hitték, egy nagytestű fekete kutya szalad át a mezőn, aztán kiderült, hogy az nem kutya
Levideózták az autót, ami a halálba rohant az M5-ösön
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.