24.hu hírlevél

Közpénzügyi ismeretek Velencétől Ferencvárosig

2019.09.17.
 

Ha nincs elég közpénzed, költs el több közpénzt! – ilyen javaslat nem szerepel a politikatudományi és közgazdasági tankönyvekben, mégis lényegileg közmondásként használható, ha közhatalommal randevúzó vezetőkről olvasunk. Ezúttal például azt írtuk meg, hogy Velence úgy kezd bele egy nagyjából 4-5 milliárd forintos FINA-uszoda építésébe, hogy tudottan nincs rá ennyi pénze. Nyilván bíznak az államban, hiszen az állam azért van, hogy minden indokolhatatlan és fenntarthatatlan projektnél megérkezzen és pótoljon.

Hogy aztán ott semmiképpen se legyen elég közpénz, ahol értelme lenne a költésének. Merthogy kollégáink videójában látszik: a hétfői kánikulában a fővárosi tömegközlekedés a szaunaszolgáltatással is kísérletezett, amennyiben a légkondi nélkül maradt járműveken negyven fokot is mértek.

A modern buszokra nincs tehát elég forrás, de szerencsére a külföldi futballisták fizetésére elég állami forint jut. A közpénzzel bőven támogatott ferencvárosi futballcsapat magyar kisebbségű társulattal állt neki a Bajnokok Ligája selejtezősorozatának, hogy aztán éppen úgy ne jusson el az elit liga csoportkörébe, ahogyan saját nevelésű, illetve a piacról megszerezhető magyar játékosokkal nem jutott volna odáig. Kele János arról ír, mennyire elszomorító az FTC által választott stratégia, hogy aztán Ziccer című podcastunkban is átbeszéljék kollégáink a zöld utat.

Amit biztosan nem kapnak az ittas vezetők, akik közül arányosan országosan Somogybabodon, Budapesten pedig a II. kerületben kapnak el legtöbbet. Grafikonjainkon minden település adatai elérhetők, kikereshetők. Riportunkban pedig megmutatjuk, miért válhatott a somogyi falu listavezetővé az „ittas” ranglistán.

Aztán mutatunk még a hétről otthon, engedély nélkül tartott, majd helyükre került kisoroszlánokat, Shane Tusuppal készült nagyinterjút, amelyben az amerikai, ha nem is beszél Hosszú Katinkáról, de elmondja, padlóra került válása után, elmeséljük egy idehaza ismeretlen magyar edző csodálatos dániai karrierjét, valamint mutatunk egy hihetetlen történetet arról, hogy egy olyan ügyvédet hallgatott meg a győri bíróság, aki nem is volt jelen a tárgyaláson, mivel ugyanabban az időpontban 130 kilométerrel arrébb, Budapesten mondott védőbeszédet egy másik perben.

Így kerek a magyar abszurd heti összegzése.

Pető Péter

főszerkesztő

Pető Péter

Hazárdjáték: Velence FINA-uszodát épít, de nincs meg rá a pénze

Belevágtak a 4,7 milliárdos beruházásba, különben elveszne az eredetileg húsz vízilabdázóra hivatkozva igényelt tao. Tovább »

 

40 fok a buszon: „A BKV politikája a leszarás\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\"

Tényleg 40 fok van egyes járatokon. Tovább »

 

A Fradi végtelenül szomorú válasza: nem magyart nevelünk, hanem állami segítséggel külföldit veszünk

A leggazdagabb, legnépszerűbb, legnagyobb potenciállal bíró magyar klub meg sem próbál a hazai futball fejlődésének élharcosa lenni. Elemzés. Tovább »

 

Tudáshiánytól szenved a magyar futball?

Kele János, Havasi Zsolt és Kálnoki Kis Attila újságírók a Fradi BL-kiesése után azt járta körül, érdemes-e közpénzt önteni abba a zsákba, amelyiknek láthatóan lyukas az alja. Tovább »

 

Somogyi faluban vezetnek a legtöbben ittasan, a fővárosban budai kerület vezet

Az Országos Rendőr-főkapitányságtól kértük ki az adatokat, amelyekből kiderül, az ország mely részein buknak le legtöbbször az ittas sofőrök. Tovább »

 

A falu, ahol azért vezetnek sokan ittasan, mert ő egyszer elindult a Czetkával csutkagázzal

Kicsi a Somogybabod, de úgy megbüntet! Azért jártunk a somogyi faluban, mert az ORFK-tól kapott adatokból kiderült, ezen a településen a legnagyobb az egy főre jutó ittas vezetések száma. Riport.  Tovább »

 

Elvitték az otthon nevelt érdi kisoroszlánokat

Nara és Nolan nemrég születtek az egykori Noel Tanyán. Az anyjuk magukra hagyta őket, ezért minden szülői feladatot Kolonits Attila és neje látott el, állatorvos barátaik segítették őket. A tanya már nem üzemel, mivel évek óta engedélyproblémákkal küzdött, Attila viszont így is otthont adott eddig hét felnőtt oroszlánnak és a kicsiknek, akik azóta átköltöztek a Veresegyházi Medveotthonba. Videó. Tovább »

 

Shane Tusup: Nem tagadom, padlóra kerültem

Az élet néha szívás, mondja Shane Tusup, akinek össze kellett kapnia magát, miután elvált Hosszú Katinkától, különben nem lenne hiteles a motivációs előadásokon. Soha nem tartotta magát úszóedzőnek, de bárki megkeresheti, akinek van egy jó ötlete. Interjú. Tovább »

 

Menekülttáborból a bajnoki aranyig – egy idehaza ismeretlen magyar edző kalandjai

Dániában a legnagyobbak között emlegetik az aranylabdás Allan Simonsent felfedező Szentgyörgyi Józsefet. Tovább »

 

Fantomot hallgattak meg a győri bírók, jegyzőkönyv is készült róla

A jegyzőkönyv szerint Győrben és Budapesten egy időben tárgyalt ugyanaz az ügyvéd, sőt a Győri Ítélőtáblán, ahol ott sem volt, állítólag nyilatkozott is. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Nem várt pofont kaphatnak a babaváró hitelt igénylő családok
Egy magyar influenszer úgy döntött, soha többet nem vásárol a Zarában, H&M-ben és társaikban
A Mokka műsorvezetője örült volna, ha az operatőr inkább az időjós Barta Sylvia bikinis testére közelít
Ezért ülteti szét az együtt utazókat a Wizz Air
Az arcára tapasztott egy tengerből kifogott polipot, napok múlva már kórházban feküdt
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.