24.hu hírlevél

Kitalált Soros, kihasznált emberek, kiebrudált Sanyi - heti szubjektív főszerkesztői szemle

2019.02.20.
 

Még múlt hét vasárnap történt, hogy egy svájci hetilap, a Das Magazin cikkének köszönhetően megtudhattuk, hogyan találta ki Arthur Finkelstein, a Fidesznek dolgozó egykori kampánytanácsadó és korábban a magyar nyilvánosság előtt kevésbé ismert társa, Georg Birnbaum a bárhol, bármikor bevethető instant főgonoszt, a plakátkampányok Soros Györgyét. A svájci lap cikkének összefoglalóját Magyarországon először a 24.hu hozta le, ezután pedig immáron ez egyik főszereplő elmeséléséből tudjuk, hogy az milliárdos üzletember ördögi tervének kormányoldlai sulykolása nem más, mint patikamérlegen kimért, tudatosan felépített politikai kommunikációs termék. Mellesleg az is kiderült a héten, hogy a propagandaképezet bárkiből, bármikor tud bűnbakot gyártani, ha kell, akár egy gimnazista lányból is.

Ugyancsak nálunk szólalt meg először Peter Knoll, a Gundel étterem ügyvezetője, aki elmondta, hogy miért éri meg nekik hiperolcsón adni a várbeli miniszterelnökségi menzán az ételt és hogyan hatott a váratlanul jött figyelem az étterem megítélésre. Hogy a kormány megítélésre  hogyan hat, azt nem tudjuk, de az biztos, hogy ebben a hónapban nem sikerült időben utalni a nyugdíjakat, a témával foglalkozó szóló cikkeinket pedig olyan sokan olvasták, mintha a legalábbis Pintér Tibor összejött volna egy X-faktoros énekesnővel (amúgy összejött) és ezt az egészet Kajdi Csaba élőzte volna az Instagrammon a Való Világ villájából, Mihalik Enikő szakkomentálásával. (Ha Kajdi nem is tett ilyet, egy interjút azért csináltunk vele, amiben elmondta, mit gondol az önjelölt Instagram-sztárokról.)

Interjúból a legerősebbet és legemberibbet ezen a héten viszont nem egy hírességgel vagy cégvezetővel, hanem az évtizedek óta Nyírpalota melletti egy erdőben élő  Sanyival készítették a kollégáim. Az erdőt a tulajdonosok ki akarják vágni, Sanyinak mennie kéne, de persze nem akar. A szép a dologban az, hogy van aki segítene, szóval még az is lehet, hogy a lehetőségekhez képest jó megoldás születik majd, de persze komoly összeget azért nem tennénk erre, a tapasztalat azt mondja, általában nem erre dőlnek az ilyen történetek. Mi mindenesetre drukkolunk Sanyinak.

Amúgy simán lehet, hogy tévedek, mert volt egy Deák Bill Gyula interjúnk is, ami erős is volt, emberi is és mégis csak egy ismert énekes az alany, szóval döntse el mindenki maga, melyik tetszik jobban!

És azt tudták, hogy Magyarországon 231 betöltetlen fogorvosi praxis van jelenleg, ami azt jelenti, hogy számtalan olyan település, sőt, körzet található, ahol a szokásosnál is kellemetlenebb, ha az embert elkapja  a fogfájás, mert jó messzire kell menni a segítségért? Hogy egy kicsit könnyítsünk a bajon, csináltunk egy térképet, ahol összeszedtük, hol van hiány. Nem csak a fogfájás, de sokszor az online vásárlás is veszélyes tud lenni, még mindig:  több országban is nyomoznak a Euro Shop Market nevű cég ellen, amely mintegy húszmillió forint értékben károsított meg közel kétszáz embert.

Ja, és Zuschlag János meg leszavalta a Nagy lopások bűne című verset az Ady100 sorozatunkban.

Jó olvasgatást!

 

 

 

Szigeti Péter

főszerkesztő

Szigeti Péter

Kitálalt a Fidesz kampánytanácsadója: így csináltak Sorosból tökéletes ellenséget

Először szólalt meg a Fidesz kampányáról George Birnbaum, Arthur Finkelstein üzlettársa. Tovább »

 

„Az én döntésem volt, hogy milyen árakon üzemeltetjük a miniszterelnöki menzát”

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője elmondja, miért lehet tizedannyiért Somlóit árulni a Karmelita kolostorban, mint a városligeti étteremben. Interjú. Tovább »

 

Kajdi Csaba: Irritál, hogy dubajozó örömlányok modellnek próbálják eladni magukat

Modellügynökként elég sokan ismerik, őszinte véleményét eddig kevesen. Interjú. Tovább »

 

Vasdarabbal is fejbe ütötték Sanyit, aki egy erdőben lakik Black társaságában

Sanyi évtizedek óta él egy erdei tisztáson Nyírpalotán. Az erdőt ki akarják vágni a tulajdonosok, és akkor Sanyinak menni kell, de fogalma sincs, hová. Bár dolgozik és reménykedik, önkormányzati bérlakásra nincs esélye. Multimédiás riport Budapest Robinson Crusoe-járól. Tovább »

 

Deák Bill Gyula: A tengernyi szeretet tart életben

A Király szól most nektek szeretetről és gizdaságról, tehetségről és kutatásról, szívről és infarktusról, lábról és szemről, lentről és fentről, Dönciről és Rudiról, Radics Béláról és Bencsik Samuról, Kőbányáról és Fradiról. Rossz vér. Nagyinterjú. Tovább »

 

Térképen a 231 magyar praxis, ahol tartósan nincsen fogorvos

Csak Budapest VIII. kerületéből 16 felnőtt 6 gyermekfogorvos hiányzik. A legjobban az egyetemi városok jártak. Tovább »

 

Csak itt, csak most, csak téged, átverünk! Újabb csaló webáruház után nyomoz a rendőrség

A horvát és a magyar hatóságok is keresik a csalókat. A cég tulajdonosának bejelentett lakcíme egy romos épületben található Esztergomban. Tovább »

 

Ady Endre: Nagy lopások bűne – elmondja Zuschlag János

Ady Endre versét elmondja: Zuschlag János. Tovább »

 

Ezeket a cikkeket is nagyon sokan olvasták:

Ezért késnek a nyugdíjak, vérlázító hozzáállás a kincstárnál
Olyan talajgyakorlatot mutatott be a tornászlány, hogy majdnem felrobbant a csarnok
Vízbe akarta fojtani a vérét szívó több száz kullancsot a kétségbeesett piton
Az Élet Iskola alapítója halt meg a jeges tóban Bárdudvarnokon
Pintér Tibor összejött a 23 éves X-Faktor énekesnővel
A 24.hu a Central Digitális Média Kft. által üzemeltetett internetes portál.
Ezt a levelet az általad megadott email címre előzetes hozzájárulásoddal küldtük, melyet a hírlevél feliratkozáskor adtál meg.
Ha mégsem szeretnél a továbbiakban szombat reggelenként 24.hu hétvégi hírlevelet kapni az előző hét legérdekesebb és legfontosabb cikkeiről, de szívesen olvasnád hétköznaponként reggeli összefoglalónkat, kattints ide a heti hírlevélről történő leiratkozáshoz.
Ha minden 24.hu hírlevélről szeretnél leiratkozni, vagy nem szeretnél értesülni saját vagy üzleti partnereink ajánlatairól, leiratkozási szándékodat az adatvedelem@24.hu e-mail címen vagy a Central Digitális Média Kft. Budapest Pf. 1872. postai címen jelezheted.

Copyright © 2019 Central Digitális Média Kft.