EZ A

A 24.HU VÁLOGATÁSA OLYAN CIKKEINKBŐL, AMELYEKET KÉNYELMES HÉTVÉGI OLVASGATÁSHOZ AJÁNLUNK.

EZEN A HÉTEN 10-ET HOZTUNK.

jankovics márton / szajki bálint

Az egyik legelismertebb izlandi íróval beszélgettünk az univerzum titkairól, olvadó gleccserekről, vulkánon landoló ufókról, fociról, szesztilalomról, politikáról és arról, írhat-e a mesterséges intelligencia remekművet.

schultz antal

Új vezetőt kerestek a NATO vezető pozíciójára, de csak a régit találták: Jens Stoltenberget. Pedig ő már nagyon ment volna, de más vagy nem vállalta (egyelőre), vagy a tagállamok nem tudtak az adott személyről megegyezni.

kiss gergely

Mi okozta az óriási jegybanki veszteséget és a hatalmas inflációt? Surányi György és Róna Péter válaszol.

kozák dániel / szajki bálint

Orbán Ráhel 94 hektárnyi földbirtokot vásárolt meg a tokaji borvidéken 600 millió forintért. A földek annak a Patrícius borgazdaságnak a szomszédságában vannak, amely már Tiborcz István érdekeltsége.

benke ágnes

Új őrület a néhány hetes rapid Everest-mászás, amire akár a nappaliban is fel lehet készülni.

kálnoki kis attila / adrián zoltán

A Fradi sportigazgatójával értékeltük az előző évadot.

kálnoki kis attila / mohos márton

Szoboszlai Dominik menedzsere betekintést enged minden idők legnagyobb magyar átigazolásának kulisszái mögé.

adrián zoltán

Fotóink az ingyenes budapesti Duna-fürdőhelyről.

lugosi péter

Az ukrajnai háború alatt számos történeti dezinformáció terjedt el, Magyarországon pedig mainstream politikusok is felerősítik ezeket az üzeneteket. Lugosi Péter kollégánk hosszú cikket írt az orosz-ukrán háború alatt felépített narratívákról. Most elmondja mindezt 4 percben.

polák zsóka

Az Őrülten, mélyen előszavát író Emma Thompson egyszer azt hitte, Alan Rickman meg akarja csókolni, de csak egy szőrszálat tépett ki a kétszeres Oscar-díjas színésznő álláról. Thompson szerint ez a jelenet jellemezte a legjobban a 69 évesen elhunyt színészt: kiszámíthatatlan cinkos, kíméletlen kritikus, nagyszerű barát. A színész nemrég kiadott naplójából is ez világlik ki, amely szaftos pletykákat nem tartalmaz, első kézből elmesélt életutat viszont igen.

TOVÁBBI VÁLOGATÁSAINK: