A mai kor kötőanyaga: tej, tojás, cukor és wifi

A szerencsi KisHalász cukrászda is példa arra, hogy a hagyomány és a digitalizáció kéz a kézben járhatnak. A vezetője azt mondja, a jó fagyi és krémes már kevés a sikeres cukrászda üzemeltetéséhez, és beszél arról is, hogyan adott nekik lendületet a Covid-os időszak.

Így hálózta be a világot egy magyar családi vállalkozás

Évtizedekkel ezelőtt egy családi tulajdonban lévő magyar vállalkozás Nyugatról szállított Magyarországra olyan eszközöket és megoldásokat, melyek a nyomdai előkészítést digitalizálták. A digitalizáció ekkor még gyerekcipőben járt, de a Jura Trade Kft. vezetői felismerték, hogy óriási potenciál rejlik benne.

„Mindig a kor előtt szeretünk járni”

A digitális fejlesztések 20-30 százalékkal növelhetik egy kkv bevételeit.

Így tesznek a környezetért a telekommunikációs vállalatok

Egyre többeknél találnak célba a környezettudatosságot hirdető üzenetek, amik mögé egyéni szinten a saját vásárlási és fogyasztási döntéseinkkel tudunk beállni. Szerencsére a fenntarthatóság ma már egyre több telekommunikációs szolgáltató stratégiájában kap kiemelt szerepet, ami az ügyfeleik dolgát is megkönnyíti.

Jó hamburgert akart enni – így lett a pohárszedőből étteremtulajdonos

Magyarország 25 legjobb street food éttermei közé kerületek, a nyitás után tíz hónappal. Ötvös Béla most nyitja harmadik éttermét, ami már csak azért nagy szó, mivel a covid időszakban érte el legnagyobb sikereit.

Tudja, mik azok a fém cuccok Budapest utcáin? Földbe szúrt szenzorok

Kipróbáltuk az okosparkolási rendszert, aminek segítségével szabad parkolóhelyeket kereshetünk Budapesten. A Vezess.hu munkatársával autóba ültünk és megnéztük, hogyan működik az applikáció.

Elvitathatatlan, hogy az e-sport világszintű térnyerése Magyarországot sem kerülte el

Ugyanakkor máig terítéken vannak azok a típusú viták, hogy az e-sport tekinthető-e valódi sportnak, elvégre egészen más fizikai és mentális képességeket igényel mindkettő.

Digitális dilemma – hogyan neveljük netre a gyerekeinket?

Az internet megjelenése óta heves és szűnni nem akaró társadalmi vita tárgyát képezi a gyerekek és a világháló kapcsolata, és az a kérdés, hogy ez a digitális közeg milyen hatással van a legfiatalabb generációk fejlődésére. A mobitelefonok elterjedésével a diskurzus csak erősödött anélkül, hogy közben a tudomány megbízható válaszokkal szolgált volna.

Az erőszak nem pofonnal kezdődik – A kapcsolati erőszak áldozatainak és környezetüknek is segít egy telefonos alkalmazás

Hogyan lehet hatékonyan, a legfelelősebben segíteni valakinek, akit bántalmaznak? Hol kezdődik az erőszak, hogyan lehet felismerni és milyen csapdákat rejthet a bántalmazó kapcsolat? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a Bright Sky nevű alkalmazás, amely amellett, hogy tudásbázisként működik, teszttel segít felismerni a bántalmazó kapcsolatot.

Kilenc különleges történet arról, hogyan lehet egy gombnyomás életmentő

Eltévedt túrázókon, szívbeteg időseken, stroke-gyanús férfin és cukorbeteg fiún is segített már az ÉletMentő applikáció, amivel egy gombnyomásra lehet gyors segítséget hívni. Az alkalmazásnak azonban a gyorsaság csak az egyik előnye. Kilenc történeten keresztül mutatjuk meg, hogyan képes ténylegesen életet menteni egy mobilra letöltött app.

Íme négy készülék, ha frissíti a céges okoseszközöket

Íme néhány jó áron kínált okoseszköz, ha frissítené a céges eszközparkot.

Telefont venne karácsonyra? Van három jó tippünk!

Közeledik a karácsony, amikor egyre többen kapnak telefonokat ajándékba, és természetesen mi magunk is dönthetünk úgy, hogy valamilyen mobillal lepjük meg a családtagokat vagy a barátokat.

Neked és a környezetnek is jobb, ha eSIM-re váltasz!

Elindult a Vodafone-nál az eSIM szolgáltatás, ami nemcsak egyszerűbbé és praktikusabbá teszi az okostelefonok használatát, de még a környezetünknek is jót tesz.

Kisgyerekeknek kifejlesztett okos eszköz oldja meg a szülők egyik legidőszerűbb dilemmáját

Néhány évtized alatt teljesen megváltozott a világ: amiben a mai szülők felnőttek, már nem érvényes vagy nem úgy igaz, ahogyan az ő gyerekkorukban volt.

Íme három eszköz, amivel könnyebb lehet az iskolakezdés

Samsung Galaxy S20 FE okostelefon ahogy az a nevéből is sejthető, a Galaxy S20 FE (a Fan Edition rövidítése) nem idei telefon, de nem szabad elfeledni.

Hat dolog, amire érdemes figyelni tévévásárlás előtt

Az ide nyár a nagy sportesemények jegyében telik, egymást követi a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia, ami sokakat sarkall arra, hogy új tévékészüléket vásároljanak maguknak. Cikkünkben pontokba szedtük, mire érdemes odafigyelni, mikor kiválasztjuk az új kijelzőnket otthonra.