Betöltés…
GYORSSEGÉLY
Ahol számít a gyorsaság
Nekik nem számít semmi,
ha szükség van rájuk, akkor ott vannak.

Humánkatasztrófa fenyegeti a kevés nyugdíjból nyomorgókat, akik most éhesek

A 13. havi nyugdíj ugyan remekül hangzik, de inkább azonnali gyorssegélyre lenne szükségük az időseknek.

Tovább

Itt nincs idő arra, hogy leüljél

Az ország legelegánsabb szállodáinak egyikében töltöttük az éjszakát az esti műszakját kezdő Ricsivel, aki a 100 éves Hilton szállodalánc budapesti hoteljében recepciósként dolgozik. Bő háromszáz vendég nyugalmára és igényire kell ügyelni, folyamatosan érkeznek az emberek a különböző problémáikkal. Volt, aki hangokat hallott a másik szobából, míg más az eljegyzési gyűrűjét hagyta el, de mint minden mást, ezeket is meg kell oldani.

Tovább

Így menti meg a súgó az előadást

Iskolában még büntették, ha súgtunk egymásnak, felnőttként már fizetnek érte. A nagy pácban lévő művészek különböző módokon adják tudtára a súgónak, hogy kellene a segítség, van, aki ezt elég látványosan teszi. Megnéztük a Karinthy Színház súgóját, hogyan segít népszerű kollégájának, ha bajban van.

Tovább

Javítani kell a 800 ezer forintos bringád? Ez a pasi bárhol és bármikor megszereli

Nevezhetnénk a biciklisták "sárga angyalának" is Szegő Attilát, aki a tíz év tapasztalatát sűrítette bele kisteherautójába.

Tovább

“Eleinte nehéz volt, de a lelkem hozzáedződött”

Nem kapcsolja ki a telefonját, éjjel-nappal elérhető, az ágyból is kikászálódik, ha menni kell. Ilyen egy állatmentő élete, aki születést és halált is megtapasztal munkája során. Ha kell, sérült állatokat szállít kórházba, de van úgy, hogy a liftben éleszt újra állatot.

Tovább

Ha riasztanak, két perc van elhagyni a laktanyát

Mórocz Bálint másfél éve szerelt fel tűzoltónak Salgótarjánban, vagy ahogy idősebb kollégái mondják, ekkor húzott csizmát. Az azóta eltelt időszakban sok tapasztalatot szerzett, és előfordult, hogy szolgálaton kívül sietett az emberek segítségére.

Tovább

A legbizalmasabb dolgainkhoz juthat hozzá, mégsem él vissza vele

A legdrágább számítógép is elromlik egyszer, és pont ugyanakkora bosszúságot okoz, mint az olcsóbbak, de van valaki, aki bármikor megjavítja. Tamás számítógép-szerelő, bizalomról és borravalóról is mesélt nekünk.

Tovább

Amikor egy telefonhívás életet menthet

Nem mindegy, hogy reggel, amikor megszólal az ébresztőóra, és elindulsz a munkahelyedre, milyen érzésekkel vágsz neki a napnak. Az életminőségünk és az önértékelésünk miatt fontos, hogy megtaláljuk a hivatásunkat, azonban fokozottan igaz ez azokra a foglalkozásokra, amiken emberéletek múlhatnak.

Tovább

Rémálom az esküvőn – helyzetek, amiktől minden menyasszony retteg

Eszméletét vesztett vőlegény, részeg örömapa, elsózott esküvői torta – néhány azok közül a vészhelyzetek közül, amit egy esküvőszervezőnek meg kell oldania.

Tovább

Ilyen egy biztosító ügyfélszolgálata – csak erős idegzetűeknek!

Belegondoltál már abba milyen lehet naponta 100-120 hívást kezelni, miközben azt is meghatározzák, mikor mehetsz a mosdóba? A telefonos ügyfélszolgálat legalább olyan erős idegrendszert igényel, mint az a kötél, amivel Fekete Laci anno kamiont húzott.

Tovább

Munka a felhők felett: a légiutas-kísérők világa

Szinte nincs olyan lány, nő, akinek a fejében ne fordult volna meg legalább egyszer az, hogy stewardess legyen. Van abban valami mesés, amikor a szépen sminket, rendezett frizurával, csinosan öltözött légikisasszonyok átvonulnak a terminálon, a gépen pedig mindig kedvesen és mosolygósan állnak a rendelkezésünkre. De milyen valójába a stewardessek élete?

Tovább
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.