Üzleti tippek

Megszólalt a menyasszony, akit az esküvői fotózásán ért a bejrúti robbanás

A 29 éves Israa Seblani széles mosollyal pózolt saját esküvői fotózásán a libanoni Bejrútban, amikor a várost egy irgalmatlan erejű robbanás rázta meg, írja a Guardian.

A menyasszony orvosként dolgozik az Amerikai Egyesült Államokban és három héttel ezelőtt érkezett Libanonba az esküvőjére. A tragédia másnapján még mindig sokkhatás alatt voltak férjével, a 34 éves Ahmad Subeih libanoni üzletemberrel.

Két hete készültem a nagy napra, és mint minden más lány, én is nagyon boldog voltam, hogy férjhez megyek. Azt gondoltam, a szüleim örülni fognak, hogy menyasszonyi ruhában láthatnak, és úgy fogok kinézni, mint egy hercegnő. Szavakkal leírhatatlan, ami a robbanáskor történt. Azon gondolkodtam hirtelen, hogy meg fogok-e halni, hogyan fogok meghalni

– mesélte a Reutersnek a nő.

Leendő férje arról beszélt, a robbanást követően sétálni kezdtek a környéken, és leírhatatlan volt, amit láttak.

Sohasem hallottam ahhoz foghatót, mint a robbanás hangja volt

– nyilatkozott Subeih.

Most próbálják rendezni a soraikat. Szerdán elmentek a romos szállodai szobájukba összeszedni a holmijaikat és az irataikat, de ott is minden ablak kitört.

Subeih vízumra vár, hogy kiköltözhessen szerelméhez az Egyesült Államokba. Bár ő szereti Libanont, a kedd esti történtek után úgy érzi, ott élni már nem opció.

Rengeteg kár keletkezett, sokan meghaltak vagy megsérültek. De ha azt vesszük, hogy a férjem, a fényképész és én is sértetlenül megúsztuk, hálát adok az istennek, hogy megvédett bennünket. Emiatt vagyok optimista és próbálok arra koncentrálni, amiért ideutaztam

– zárta szavait a menyasszony.

Hat hónapja figyelmeztettek, ha nem viszik el a 2750 tonna ammónium-nitrátot, felrobban egész Bejrút
A hajó kapitánya korábban azt mondta, lőporos hordón tartják őket fogva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik