Üzleti tippek

Népszerű az InnoMax-pályázat, ezért meghosszabbítja a jelentkezési határidőt az Invitech

Az infokommunikációs vállalat november végén hirdette meg immár kilencedik alkalommal az InnoMax-pályázatot, mégpedig azon belül a nonprofit kategóriát. Az Invitech több érdeklődő kérésére most bejelentette, hogy meghosszabbítja a jelentkezési határidőt 2019. január 31-ig.

A civil kategóriában a fenntarthatóság, az oktatás-nevelés, az egészségügy és az esélyegyenlőség-felzárkóztatás témákban várják a fejlesztési projektötleteket. Az Invitech 2019 tavaszán egy külön kategóriát is meghirdet – mégpedig a cég „Okosfalu programjának” pozitív tapasztalataira építve. Az új kategóriába a kistelepülések fejlesztési elképzeléseit várják majd.

A pályáztatás során az infokommunikációs vállalat immár negyedik alkalommal működik együtt a Magyar Adományozói Fórummal. A tevékenységét megújító MAF az egyik legjelentősebb hazai szakértő szervezet a vállalati társadalmi befektetések területén.

Az InnoMax Díjnak mindenképpen ösztönző szerepe van a civil szektor számára. Mivel a kiíró egy infokommunikációs vállalat, így az innovációs pályázat abban is segít, hogy a nonprofit szervezetek kilépjenek a ’komfortzónájukból’, és ne csak a hagyományos megoldásokban kezdjenek el gondolkodni. Érdemes a civil szféra szereplőinek azt is megvizsgálni – akár innovátorok, fejlesztők bevonásával –, hogy az infotechnológia miként tudná új megoldásokkal a szervezetük misszióját, az általuk képviselt társadalmi ügyet segíteni – fejtette ki Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója, a zsűri tagja.

„Úgy gondolom, hogy az InnoMax Nonprofit pályázat népszerűségének több oka is van. Egyrészt egy vállalat számára a nonprofit ügyek támogatása mindig a szerethető témák közé tartozik. Másrészt azt is sokszor visszahalljuk a cégektől, hogy látják, mekkora tudás, milyen elhivatottság van a civil szektorban. Harmadrészt pedig a tapasztalataink évről évre azt mutatják, hogy erőteljes az érdeklődés a nonprofit szervezetek részéről az InnoMax Díj iránt” – tette hozzá a szakember.

Molnár Klára azt is kiemelte, hogy a nonprofit szervezetek széles köre részt vehet a kiíráson, így az egyesületek, alapítványok, szövetségek, szociális szövetkezetek, valamint a nonprofit kkv-k pályázatát is várják. A MAF igazgatója zsűritagként az elmúlt években azt látta, hogy a beadott pályamunkákban a két legnépszerűbb téma az oktatás és az esélyegyenlőség volt.

A legjobb pályaművek kiválasztását közönségszavazás is segíti majd. A tavalyi évben mintegy száz nevezés érkezett, és volt pályázó, aki 2 millió forint összegű támogatást kapott fejlesztéseihez.

Az Invitech a pénzügyi támogatás mellett a szakmai konzultáció lehetőségét is felajánlja a nyerteseknek. A pályázat részleteiről a vállalat honlapján találhat további információkat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik