Üzleti tippek

EPCglobal tag – elsőként

admin
admin

2006. 05. 02. 00:00

2006. márciusában a GS1 Magyarország által elindított EPCglobal Magyarország Program keretén belül az Állami Nyomda Nyrt. és a Vonalkód Rendszerház Kft. Magyarországon elsőként csatlakozott EPCglobal Szolgáltatóként az EPCglobal K

2006. márciusában a GS1 Magyarország által elindított EPCglobal Magyarország Program keretén belül az Állami Nyomda Nyrt. és a Vonalkód Rendszerház Kft. Magyarországon elsőként csatlakozott EPCglobal Szolgáltatóként az EPCglobal Közösséghez.

A Vonalkód Rendszerház Kft. a GS1 Magyarország több éves tagjaként megbízható vonalkódtechnikai eszközökkel és megoldásokkal áll partnerei szolgálatára.

Az újdonságokra nyitott szemmel az elsők között fordult az RFID-ban rejlő lehetőségek felé, s hozta létre többek között saját RFID kísérleti laboratóriumát is.


Az Elektronikus Termékkód (EPC – Electronic Product Code) egy gyorsan fejlődő szabvány, amely a rádiófrekvenciás azonosítást (RFID) használja az elosztási láncokban résztvevő egységek, helyek és helyszínek automatikus azonosításra, jelentős előnyöket biztosítva az elosztási láncok szereplői számára. Az elektronikus termékkód megalkotása a rádiófrekvenciás azonosításkor felhasznált adatok szabványosítása érdekében történt, így elősegítve a rádiófrekvenciás azonosítás globális, gyors elterjedését, széleskörű alkalmazásának feltételeinek megteremtését. A szervezet eddigi tevékenységének eredményei azt mutatják, hogy az általa bevezetett szabványok elterjedése megállíthatatlan, és egyedüli szabványként, lehetőséget kínál, egy egységes elvek és szabványok alapján működő, új automatikus azonosítási rendszer, az EPCglobal Network (Hálózat) kialakításához, amely széleskörűen alkalmazható a világ egymástól távol eső részei között kapcsolatot teremtő elosztási láncokban. Az EPCglobal Network (Hálózat) az elektronikus termékkódok hozzáféréséhez az RFID technológiát alkalmazza, majd az informatikai adatbázisokat és hálózatokat felhasználva gyakorlatilag korlátlan mennyiségű, a kérdéses egységekhez kapcsolódó adathoz biztosít hozzáférést.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

AUCKLAND, NEW ZEALAND - AUGUST 29:  Phil Taylor engages with his fans during the Auckland Darts Masters at The Trusts Arena on August 29, 2015 in Auckland, New Zealand.  (Photo by Michael Bradley/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.