Üzleti tippek

Új tagokat választanak az MTI testületei

admin
admin

2005. 06. 13. 07:19

A Magyar Távirati Iroda Rt. (MTI) Tulajdonosi és Tanácsadó Testületének (TTT) és Felügyelő Bizottságának (FB) mandátuma június végén jár le. Az Országgyűlés június 27-i ülésén négy évre választ új tagokat a grémiumokba – írja a Népszava.

A nemzeti hírügynökség tulajdonosi jogait gyakorló TTT elnökét a kormánypárti, az elnökhelyettest pedig az ellenzéki képviselőcsoportok jelölik, megválasztásukról a parlament egyszerű többséggel határoz. A TTT tagjainak felét a kormánypártok, másik felét az ellenzék jelöli, úgy hogy minden képviselőcsoport legalább egy jelöltjét meg kell választani. Ha az egyik képviselőcsoport nem kíván tagot delegálni, akkor ugyanazon politikai oldal pártja teheti meg helyette.

Az MTI Rt. Felügyelő Bizottságának elnökét viszont az ellenzéki képviselőcsoportok jelölik, beválasztásukról ugyancsak egyszerű többséggel döntenek a az országgyűlési képviselők. Az FB-be a nemzeti hírügynökségről szóló törvény szerint öt tagot választ a parlament.

A választás napja előtt tizenöt nappal kell jelöltet állítani a tisztségekre. Úgy tudjuk, a frakciók hétfőn adják be javaslataikat a házelnöknek, s akár a lejárt mandátumú tagok újraválasztását is kezdeményezhetik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.