Üzletemberek találkozóján vett részt Bécsben Kóka János

Osztrák-magyar üzletember-találkozón vett rész csütörtökön Bécsben Kóka János gazdasági miniszter.A magyar nagykövetség szervezésében tartott találkozón osztrák részről olyan nagy cégek képviselői vettek részt, mint például a Siemens AG Österreich, a Bank Austria Creditanstalt, a Flughafen Wien, a Strabag, a Generali Holding Vienna AG, valamint az osztrák Gyáriparosok Szövetségének vezetői. Magyarországról egyebek mellett a TriGránit AG, [...]

Osztrák-magyar üzletember-találkozón vett rész csütörtökön Bécsben Kóka János gazdasági miniszter.

A magyar nagykövetség szervezésében tartott találkozón osztrák részről olyan nagy cégek képviselői vettek részt, mint például a Siemens AG Österreich, a Bank Austria Creditanstalt, a Flughafen Wien, a Strabag, a Generali Holding Vienna AG, valamint az osztrák Gyáriparosok Szövetségének vezetői. Magyarországról egyebek mellett a TriGránit AG, a Dunapack, a T-Mobile Magyarország, a GYOSZ vezető képviselői.

Megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy a külföldi érdekeltségű 25 ezer magyarországi cég között mintegy 5700 az osztrák, és Németország után Ausztria a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak. A múlt év első 11 hónapjában az Ausztriába irányuló magyar kereskedelmi szállítások értéke közel 2,6 milliárd euró volt, míg a Magyarországra irányuló osztráké mintegy 3,4 milliárd.

Osztrák összesítések szerint Magyarország továbbra is előkelő helyet foglal el a kelet-közép-európai osztrák beruházások listáján. Tavaly például 660 millió eurót fektettek be Magyarországon osztrák cégek, míg Szlovéniában 220 millió, Lengyelországban 190 millió, Csehországba 150 millió és Szlovákiában 105 millió eurót.