Pénzügy
háziorvosi rendelés (Array)

Keddtől nekik is kell havi 7110 forintot fizetniük

24.hu
24.hu

2017. 05. 15. 13:34

Korábban a témában:

Keddtől egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetésére kötelezettek azok a tanulók, akiknek idén március 31-én járt le a diákigazolványuk, de még nem sikerült elhelyezkedniük, és így nem biztosítottak. Hétfőn jár le ugyanis a 45 napos türelmi határidő – figyelmeztet az Adózóna.hu.

Az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság lejártát (május 15-ét) követő 15 napon belül be kell jelentkezniük az érintetteknek a NAV-hoz, a 17T1011 jelű adat- és változás-bejelentő lapon. A nyomtatvány benyújtható ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy nyomtatva postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék jelenleg 7110 forint. A járulékot a tárgyhó utáni hónap 12. napjáig átutalással vagy csekken kell befizetni a NAV számlájára (10032000-06056229), az adóazonosító jel feltüntetésével. A szülő vagy más hozzátartozó is fizetheti a díjat.

Mint korábban írtuk, aki nem fizet, az sem marad ellátás nélkül. Viszont arra számíthat a nem biztosított személy, hogy ha nem kezdeményezi a jogviszonya rendezését, akkor a NEAK átadja az adatait a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV), és előírhatják számára a fizetési kötelezettséget, illetve kötelezhetik az elmaradt járulékok befizetésére.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.