Pénzügy

Autópálya-matricák: durva drágulás jöhet?

e-matrica (Array)
e-matrica (Array)

Az ideihez képest több mint harmadával több bevétellel számol e-matricából avagy időalapú autópálya-matricából a 2016-os költségvetés – írja a napi.hu.

A gazdasági portál szerint ennek ellenére még az sem kizárt, hogy jövőre – az ideitől jelentősen különböző számok ellenére – nem is lesz érdemi változás. Egyelőre az idei nettó 34,5 milliárd forint után 47 milliárd forintos autópályamatrica-bevétellel számol a 2016-os költségvetés tervezete. A nehéz tehergépjárművek után fizetendő e-útdíjból viszont a 2015-re jócskán megemelt előirányzathoz képest kevesebbet terveznek beszedni, és többet szánnak a rendszer működtetésére, ellenőrzésre.

A fejlesztési tárca a jövő évi tervekről – pl. várható-e változás a tarifákban, pontosan milyen tételekből áll össze a magasabb ellenőrzési költség -, sok konkrétummal nem szolgált a napi.hu megkeresésére. Tudatták, hogy a jövő évi terveket az idei első négyhavi tényadatok alapján készítették el, bíznak a további gazdasági és turisztikai élénkülés forgalomnövelő hatásában.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik