Ekkor érkezik az októberi nyugdíj és a családi pótlék

2024-ben a legtöbb hónapban, a hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint 12-én utalják a nyugdíjakat. A főszabály szerint a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak, amennyiben pedig az hétvégére esne, hamarabb is érkezhet a nyugdíj. Október egy ilyen kivételes hónap: mivel 12-e szombatra esik, ezért egy nappal korábban, 11-én érkezik a nyugdíj – írja a pénzcentrum.hu. A családi pótlékot a hónap elején utalják el.

A hivatalos nyugdíjfolyósítási dátumok szerint 2024-ben is többnyire a hónap 12. napján utalnak a nyugdíjasoknak. Októberben ettől eltérően 11-én, pénteken érkeznek az utalások. Ez azért történhet így, mert 12-e hétvégére esik.

2024-ben még egyszer érkezik majd korábban a nyugdíj: decemberben, amikor már 3-án utalnak majd – olvasható a portálon.

Azok, aki postán kapják a nyugdíjat, idén is a Magyar Posta által kiadott kézbesítési naptárban megjelölt napon számíthatnak a nyugdíj érkezésére. A naptárakat tavaly novemberben küldte ki a posta.

Januárban tájékoztatót tett közzé a Magyar Államkincstár (MÁK) a nyugdíjak bankszámlára utalásának igényléséről. A nyugdíjasok számára több előnnyel is járhat, ha nem a postás hozza a nyugdíjat: egyrészt a bankban nem férhet hozzá más a pénzhez, másrészt az utalás azonnal megtörténik, ahogy esedékes. A postai kifizetésre pedig több napot kell várni. A szükséges nyomtatvány megtalálható a Magyar Államkincstár weboldalán is.

Családi pótlék

Az augusztusi családi pótlék utalása egy héttel korábban, szeptember eleje helyett már augusztus 23-án, pénteken megtörtént, az iskolakezdéssel járó többletköltségekre gondolva. Szeptember hónapban az ellátást a MÁK nem utalja.

2024 tizedik hónapjában a családipótlék-utalás időpontja október 2. (szerda). A családipótlék-utalás 2024-es jóváírása rendszerint 1 munkanapot vesz igénybe. Aki postán kérte az ellátást, annak az utalást követő napokban fogják kézbesíteni.