Gazdaság

Holnaptól jöhetnek Magyarországra az orosz turisták

Szijjártó Péter FB-oldala
Szijjártó Péter FB-oldala

Keddtől beutazhatnak Magyarországra azok az orosz turisták, akik rendelkeznek oltással – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a reptéren adott nyilatkozatában emlékeztetett: az orosz kormány néhány héttel ezelőtti döntésének megfelelően Oroszország újra megkezdte az üzleti és turisztikai vízumok kiadását magyar állampolgárok számára. Ennek egyetlen feltétele az, hogy a kérelmező rendelkezzen negatív PCR-teszttel. A kölcsönösség elve alapján az eddigi, üzleti célú utazások mellett keddtől a turisztikai célú beutazást is engedélyezik orosz állampolgároknak, amennyiben megkapták az oltást.

A magyar gazdaság szektorai közül a turizmus szenvedte el talán a legnagyobb kárt a világjárvány okán életbe lépő korlátozások miatt – indokolta Szijjártó Péter, hogy miért tartja fontosnak a kormány az orosz turisták beengedését. A miniszter szerint az oroszok körében Magyarország mindig kedvelt célországnak számított, és azzal, hogy a beoltott orosz turisták újra ellátogathatnak Magyarországra, a magyar turisztikai szektor nagy segítséget kap.

Oroszországban júniusban-júliusban új erőre kapott a koronavírus-járvány. Most naponta 24-25 ezer új fertőzöttet regisztrálnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik