Gazdaság

Mészáros Lőrinc új területet szemelhetett ki magának, Észak-Magyarországon fejlesztene

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Február 26-án alapították meg az Észak-Magyarországi Fejlesztési Zrt.-t, melyet a cégbíróság március 8-án jegyzett be. A számos más Mészáros-érdekeltségnek is otthont adó Andrássy út 59. szám alatti ingatlan lett az 5 millió forintos jegyzett tőkével rendelkező Zrt. székhelye. Az Mfor.hu szerint a cég fő – és egyetlen bejegyzett – tevékenysége vagyonkezelés. Az egyedüli részvényes pedig a bodrogkeresztúri Dereszla Bortermelő és Értékesítő Kft., melynek többségi befolyással rendelkező tulajdonosa a Mészáros Lőrinchez kötődő, agrárterületen aktív Búzakalász 66 Kft. Vagyis a jelek szerint a felcsúti milliárdos Észak-Magyarország felé kacsintgat.

A portál szerint elképzelhető, hogy az új részvénytársaság létrehozásában szerepet játszott az a bő egy évvel ezelőtti bejelentés, mely szerint új gazdasági övezetet szeretne létrehozni a kormány Észak-Magyarországon. A tervet 2020. március első napjaiban jelentette be Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter. Az a terv, hogy létre kell hozni a Debrecen-Nyíregyháza-Miskolc-Szolnok tengelyű észak-magyarországi gazdasági övezetet, amely képes bekapcsolni a gazdaság, az oktatás, a kultúra, a turisztika és a sport területén megvalósuló fejlődésbe a határon túli területeket és azok lakosságát is.

Azt is írják, hogy míg tavaly év végéig főként a borászat területén működő cégekkel rendelkezett a régióban Mészáros Lőrinc, addig az utóbbi néhány hónapban újabb és újabb ágazatokban is megjelent közvetve vagy közvetlenül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik