Gazdaság

Kormánybiztossá nevezték ki Wáberer Györgyöt

A Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztossá nevezték ki Wáberer Györgyöt, írja az atv.hu a Magyar Közlöny alapján. Feladata az lesz, hogy összehangolja a térséget érintő projektek előkészítését és végrehajtását, együttműködve az ottani településekkel, a megyei önkormányzattal és a kormányhivatallal.

A határozat értelmében Wáberer közreműködik majd a fejlesztéshez szükséges pénz előteremtését és a Tokaji Borvidéket érintő kormányzati döntések előkészítésében és végrehajtásában, turisztikai projektek előkészítésében, munkahelyteremtő helyi beruházások tervezésében, a szükséges társadalmi és kormányzati egyeztetésekben, illetve „a térség megtartóerejének növelését elősegítő közösségi, társadalmi környezet-javítására irányuló döntések előkészítésében és végrehajtásában”.

Wáberer lesz a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács megválasztott elnöke, valamint együtt kell működnie a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és Rogán Antallal is.

Wáberer 25 év után, 2016-ban szállt ki a logisztikai iparból, majd döntött úgy, hogy a magánegészségügybe fektet. Magyarország 13. leggazdagabb vállalkozója 3 milliárd forintos beruházással indította útnak új vállalkozását, a Wáberer Medical Centert, amiről ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Külföldről hazacsábított orvosokkal indult Budapest legújabb magánkórháza
Dübörög a magánellátás a hazai egészségügyben, aminek egyik biztos jele, hogy nemrég nyílt meg a legújabb magánkórház, amit több másik is követni fog. 

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik