Gazdaság

Tajvani a leggazdagabb magyar

Messze nem az OTP-vezér Csányi Sándor és a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc a legvagyonosabb magyar, hanem egy tajvani üzletember.

Az Index csütörtöki cikke szerint Frank Liu 20-25 milliárd dolláros befektetési állomány felett diszponált, amikor a személyes jó barátjává lett Kövér Lászlótól megkapta a magyar állampolgárságot.

Frank Liu az elmúlt fél évtizedben fordul Magyarország felé, amit állítólag nagyban segített, hogy a tajvani magyar kirendeltség rendszeresen rendezett magyar borokat bemutató összejöveteleket.

Frank Liu saját befektető cége, a Chi Fu Investment Group 2016-ban gesztusértékű beruházást tett Kövér szűkebb pátriájában, Pápán: 1,134 milliárd forintért megvette a felszámolás alatt álló a pápai húsipari vállalatot.

Ugyanez a cég vásárolta meg Budapesten a XIII. kerületben a Váci út – Csavargyár utcánál levő 7,5 hektáros területet 22 milliárd feletti áron. Az eladó az az Optima Befektetési Zrt. volt, amely az MNB Pallas Athéné alapítványok vagyonát kezeli.

Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Frank Liu, a CHI FU Investement Group alapító elnöke az Új Tengeri Selyemút – Magyarország neves kínai festőművészek szemével című tárlaton a megnyitó napján a pápai Esterházy-kastélyban 2019. augusztus 23-án. A magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 70. évfordulója alkalmából rendezett, október 31-ig megtekinthető tárlaton 24 kínai művész 28 alkotása szerepel, amelyek magyar földön születtek és a magyar tájat mutatják meg. Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik