Gazdaság

1,5 milliárd forintra értékelték az újpesti focicsapatot

A G7 szerint furcsa közgyűlést tartottak néhány hete az újpesti élvonalbeli labdarúgó csapatot működtető Újpest 1885 Futball Kft-nél. Az eseményt a többségi tulajdonos azért hívta össze, mert úgy döntött, 15 millió forintért szeretné eladni a cég 1 százalékát. A rejtélyes vevőt azonban a jegyzőkönyvben nem nevesítették és valószínűleg a közgyűlésen sem hangzott el a neve.

A lap hozzáteszi: mostanra valószínűleg a fővárosi lila-fehér csapat az egyetlen, aminek lényegében semmilyen kötődése nincs a magyar gazdasági-politikai elithez. A többségi tulajdonos azonban elárulta, hogy valójában csak egy technikai tranzakcióról van szó, amit sportszakmai megfontolások indokolnak. A cég tájékoztatása szerint a vevő a Jobsforward Kft. lesz, amely szintén az Újpest Labdarúgó Kft. leányvállalata, és amely az Újpest FC utánpótlását üzemelteti.

Az együttes közvetve a belga Roderick Duchatelet kezében van (illetve egy minimális részesedéssel rendelkezik az Újpesti Torna Klub), és bár többször megjelentek hírek arról, hogy Fidesz-közeli körök az újpesti csapatra is szemet vetettek, a külföldi tulajdonos egyelőre nem adta be a derekát.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik