Gazdaság

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Bige Lászlót, az ötödik leggazdagabb magyart

A 24.hu több forrásból származó információi szerint hétfőn a nyíregyházi rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki Bige Lászlót, az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját.

A Bige Holding nyíregyházi központjának ügyvezetői titkárságán kérdésünkre azt mondták, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják az értesülést. Az ORFK egyelőre nem válaszolt.

A magyar műtrágyakirály vállalkozása körül tavaly kezdtek el csapkodni a villámok. A rendőrség és a katasztrófavédelem 2018 novemberében szokatlanul nagy erők bevonásával hajtott végre rajtaütést a Bige Holding szolnoki gyárában. Egy 300 fős egység majdnem egy teljes napon át kutatott a cég irodáiban.

A hatóságok akkor azt állították, hogy hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció.

Az ügyet jól ismerő másik forrásunk arról számolt be, hogy a rajtaütéssel nem értek véget a hatósági akciók, november óta rendszeresen megjelennek a NAV emberei a szolnoki üzemben. Tavaly novemberben a Napi.hu azt írta, hogy a Nyíregyháza sóstói részén található Bige-villát több tucat rendőr vette körbe. A műtrágyakirály akkor úgy nyilatkozott, nincs rendőri jelenlét a házánál, de szívesen várja őket.

Bige László neve hosszú ideje szerepel az leggazdagabb magyarok listájának elején. A legfrissebb névsor 170 milliárdosra becsülte Bige vagyonát, amivel jelenleg az 5. helyet tölti be.

A 24.hu korábban már írt arról, hogy az elmúlt időszakban több „érdeklődő” is szemet vethetett a Bige-birodalomra.

Oligarchák vetettek szemet Bige László 220 milliárdos birodalmára
Nem szokott jó vége lenni annak, ha egy milliárdos vállalkozónál megjelenik a versenyhivatal és a rendőrség. Bige ráadásul vagy egy évtizede Csányi Sándor ellensége.
Hová tűnt 110 milliárd forint Bige László műtrágyakirály vagyonából?
Még sosem termeltek ennyi vegyi anyagot Péten, de ennél is több kellene az adóssághegyek eltüntetéséhez.

Kiemelt kép: Balázs Attila / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik