Gazdaság

Légiutaskísérőt keresnek Orbán mellé

A 444.hu szúrta ki, hogy felkerült az internetre egy álláshirdetés csütörtökön azzal a címmel, hogy „légiutaskísérő (szerződéses katona, Kecskemét)”. A hirdetésben a különleges elvárásoknál az szerepel, hogy A319 Cabin Crew, azaz légiutaskísérőt keresnek az Airbus repülőgépgyár egyik ismert modelljére.

A hadsereg két ilyen gépet is vett kétmilliárd forintért, Simicskó István pedig azzal kezdte a gépek bemutatását tavaly februárban, hogy

ezek a gépek nem kormánygépek. A Magyar Honvédség hadrendjébe kerültek, és a Magyar Honvédség fogja használni őket.

Ezek után Orbán Viktor júliusban az egyik ilyen géppel utazott Izraelbe, majd egymás után derült ki, hogy a miniszterelnök újra és újra a gépek valamelyikével utazott, így jutott el Montenegróba, Salzburgba és Milánóba is.

A hirdetésből egyébként kiderül, hogy a stewardessnek középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkeznie, magyar állampolgárnak kell lennie, illetve rendelkeznie kell az alábbi képességekkel: problémamegoldás, pszichés terhelhetőség, alkalmazkodás, együttműködési készség, felelősségvállalás, határozottság és elhivatottság.

Ezért cserébe „felelősséget elismerő jövedelemre”, „széleskörű szociális juttatásokra” és „kedvezményes étkezési lehetőségre” számíthat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik