Gazdaság

Gulyás: Azért épülnek stadionok, mert Orbán szereti a focit

A Szent János kórház pedig azért rohad, mert a 4-es metró elvitte a pénzt.

A budapesti XII. kerületben tartott lakossági fórumot Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője, amelyről riportot közölt az Index. Ebből kiderült, hogy Gulyás már azzal is elégedett lenne, ha a jövő évi választásokon 100 mandátum összejönne a Fidesznek, ennyi kell ugyanis a miniszterelnök megválasztásához.

A választójogi törvénnyel kapcsolatban a frakcióvezető elejtette, hogy ugyan tudták, hogy a határon túli szavazók őket támogatnák, de így is csak félszavazatot adtak nekik, vagyis választókerületre nem, csak listára szavazhatnak. Gulyás szerint ez egy gáláns gesztus volt a Fidesz részéről a többi párt felé.

A politikus kijelentette, hogy 2010-ben államcsőd közelében vették át az ország vezetését, azóta viszont GDP-növekedésben hozzák a Visegrádi Négyek átlagát, sőt, az egy főre vetített GDP-t tekintve a következő ciklus végéig utolérjük Szlovákiát és talán Lengyelországot is.

Egy hozzászóló, aki „örök Fidesz-szavazónak” vallotta magát felvetette, hogy talán nem kellett volna annyi stadiont építeni, mire Gulyás azt válaszolta, hogy bár politikai támadási felület a stadionépítés, az állam alig költött rá. Egyébként pedig

azért épülnek stadionok, mert a miniszterelnök híve a focinak.

A Magyar Nemzet tudósítása szerint miközben arról beszélt, hogy míg hét éve egy szakorvos 270 ezer forintot keresett, most már ez átlagosan 640 ezer forint, Gulyás elejtett egy mondatot arról, hogy igenis vannak gondok az egészségügyben. Amikor ugyanis próbálta hárítani a kritikákat, váratlanul azt mondta, hogy

a XII. kerületben akár még jogosak is lehetnek a vádak a Szent János Kórház brutális és borzalmas állapota miatt.

Aztán gyorsan megmagyarázta, hogy erről azonban nem a jelenlegi kormány tehet, hanem az előző, mert elment a pénz a 4-es metró építésére.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik