Gazdaság

Lecsukott brókervezérrel van közös cége a kormányzati szakértőnek

Közös cégben tulajdonos a Miniszterelnökség egyik szakértője, Suba Ferenc és Gyarmati János, a Buda-Cash brókerház hónapok óta előzetesben ülő vezérigazgatója - írta meg a Blikk.

 

Gyarmati és Suba mindketten az RTS Negawatt Kft. tulajdonosai a cégnyilvántartás adatai szerint – számol be a Blikk.

A Nemzeti Nyomozó Iroda márciusban indított nyomozást nagy értékű csalás gyanúja miatt a Buda-Cash brókerház bedőlése után. Gyarmati Jánost, a Buda-Cash vezérigazgatóját és a cég további két vezetőjét hatvanmilliárdos csalás gyanújával március 11-én helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság, a határidőt a napokban hosszabbították meg szeptember 11-ig – emlékeztet a lap.

Megtudták: az NNI Vagyonvisszaszerzési Hivatala is eljutott az RTS Negawatt Kft.-hez, amelynek részbeni zár alá vételéről is intézkedtek, anyomozók ugyanis igyekeztek minél több vagyonrészt lefoglalni, ami Gyarmati nevéhez köthető. Az RTS Negawatt Kft. tovább működhet.

Nem szakért?

A cégnyilvántartás adatai szerint dr. Suba ferenc ügyvéd több társával 2012-ben alapította a céget, Gyarmati 2013-ban társult be, hogy tőkét szerezzen a cég működéséhez.

Suba korábban a Miniszterelnökség vezető szakértőjeként szólalt fel több fórumon is, de ezt a munkát ellenszolgáltatás nélkül végzi. A Blikk megkérdezte a Miniszterelnökséget, hogy az említett kft. elleni nyomozati lépés, illetve Gyarmatihoz fűződő üzleti kapcsolata nem befolyásolja-e szakértői megbízatását, de csak annyit közöltek, Subával nem kötöttek szakértői szerződést.

Ajánlott videó