Gazdaság

Elvittek egy milliárdos tendert Simicska orra elől

kozgep(210x140).jpg (közgép)
kozgep(210x140).jpg (közgép)

A kaposvári vasútállomás rehabilitációs pályázatán 1,649 milliárdos ajánlatával a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte, többek közt a KÖZGÉP előtt.

Kapcsolódó cikkek

Az összességében legelőnyösebbet ajánlatot adó ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte meg a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. által, a kaposvári vasútállomás műemlék épületének rehabilitációjára kiírt nyílt közbeszerzést, hat ajánlattevő közül.

A kivitelezés eredetileg becsült összege 1 milliárd 696 millió forint volt, a nyertes ajánlatban 1 milliárd 649 millió forint szerepelt. Az összességében legelőnyösebb ajánlat nyert, de az értékelésnél túlsúlyos volt a vállalási ár – derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből.

A feladat része a KÖZOP-ban szereplő, “a MÁV Zrt. állomásfejlesztési és integrált ügyfélszolgálat fejlesztési program 25 helyszínen” című projektnek.

Ajánlatot tett még közös ajánlattevőként a Strabag-MML Kft. és a Reko Konzult Kft., ugyancsak közösen a Simicska Lajos érdekeltségi körébe tartozó KÖZGÉP Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. a West Hungária Bau Kft., valamint a Cserkúti Generál Kft., a Modinvest Építőipari- Beruházó- és Kereskedelmi Kft. és a Prím Építő Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik