Európai mobiltelevíziós szabványként

a DVB-H technológiát fogadták el a múlt héten

az Európai Unió tagállamainak távközlésért felelős miniszterei, minek következtében stabil jogi környezet jött létre ahhoz, hogy a mobiltelevíziós szolgáltatások Európa-szerte elindulhassanak.

Steve Jobs a legbefolyásosabb üzletember
a Fortune 2007-es huszonöt fős listája szerint. Az eredményt az adta, hogy az Apple elnök-vezérigazgatójának öt meghatározó területre terjed ki a befolyása (komputeripar, hollywoodi filmgyártás, zeneipar, kiskereskedelem, mobiltelefon), mindent egybevetve többre, mint bárki másnak a listán szereplők közül.

Lengyelországi gyártásba fog a Lenovo is.
Miután beindult a Dell lengyelországi PC-gyára, a Lenovo is bejelentette, hogy termelő érdekeltséget hoz létre az országban. Asztali gépeinek gyártására a cég az alsó-sziléziai Legnica különleges gazdasági övezetet választotta. A termelés 2008 harmadik negyedévében startol, évi 2 millió darab fölötti kapacitással.

Világszerte 3,3 milliárd mobiltelefon működik,
azaz minden második emberre jut egy készülék, ami nem jelenti azt, hogy a Föld 6,6 milliárd lakójából minden másodiknak lenne saját mobiltelefonja. Az előfizetések számából kiinduló becslések szerint a világon összesen 2,5 milliárdnyian mobiloznak, egynegyedük kettő vagy három készüléket használ – áll az Informa brit piackutató vállalat friss jelentésében.

Távozik a Motorolától Ed Zander
elnök-vezérigazgató, akit január 1-jén eddigi helyettese, Greg Brown követ a csúcsvezetői poszton. A változást vélhetően a cég teljesítményével és a Motorola piaci részesedészuhanásával jogosan elégedetlen részvényesek nyomása kényszerítette ki.