Alig változott a forint nyitáskor

A forint hétfőn néhány fillérrel erősebben nyitott a pénteki záró árfolyamánál, az eurót 243,60/80 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon a pénteki 243,70/80 forinthoz képest. A forint 13,69 százalékon állt a +/- 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A dollár árfolyama az Egyesült Államok déli területeit sújtó hurrikán okozta olajár emelkedés miatt tovább gyengült, a reggel jegyzett 194,30/45 forintos kurzus 40 fillérrel volt gyengébb a pénteki árfolyamnál.

Hétfőn alacsony forgalomra és mérsékelt árfolyam mozgásra számítanak a bankközi devizapiacon az amerikai bankszünnap miatt.

Az euró/forint piacon a péntekihez hasonlóan 243,50 és 244 forint között várják az euró kurzusát, a régió valutái mind felfelé tartanak.

A monetáris tanács napirend szerint nem tárgyal a kamatok kérdéséről, ezért a grémium hétfői ülésétől kevés piaci hatás várható. A Pénzügyminisztérium kedden tesz közzé előzetes adatot az államháztartás augusztusi hiányáról, de üzletkötők szerint ennek sem lesz hatása a kereskedésre.

Az overnight és a tomnext kamat 6,10 százalék körül indult reggel, mintegy 10 bázisponttal lejjebb a pénteki szintnél. A piacon lévő fölös likviditás valószínűleg a jegybank kéthetes betétjében talál majd helyet magának szerdától – mondják a piacon.

Címkék: tőzsde