BÉT: folytatódhat a csökkenés

A pénteken megjelent vállalati gyorsjelentések nem okoztak pozitív meglepést, így folytatódhat a csökkenés a budapesti részvénypiacon - mondták az MTI által megkérdezett tőzsdei szakértők.

Felkai András, az Erste Bank elemzője elmondta: sem az OTP, sem a Mol eredménye nem tért el nagymértékben a piaci várakozástól, így várhatóan az árfolyamalakulásuk sem ad pozitív lökést a piacnak. Ez alapján az elemző arra számít, hogy folytatódik az árak kismértékű csökkenése. Hozzátette, hogy az elmúlt időszak nagyon nagy áremelkedései szintén indokolják a konszolidációt.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője szerint az eredményekkel kapcsolatos túlzott várakozások nem igazolódtak, emiatt inkább az eladók kerülhetnek túlsúlyba és profitrealizálásokra lehet számítani a piacon. Ugyanakkor nem tartotta kizártnak, hogy az OTP árfolyama a csütörtöki esés után fölfelé korrigál. A pénzintézet féléves eredménye kissé elmaradt ugyan az elemzői konszenzustól, de az elemző szerint csalódást nem okozott.

A BUX csütörtökön 127,34 pontos, 0,61 százalékos veszteséggel, 20.586,21 ponton zárt. A részvénypiac forgalma 19,076 milliárd forint volt, a vezető részvények közül egyedül az OTP veszített értékéből, kiemelkedően jól teljesített a Magyar Telekom.

Címkék: tőzsde