Az Oracle felvásárolja a TimesTen-t

Az Oracle és a valós idejű adatkezelő szoftvereket készítő TimesTen, Inc. bejelentette a TimesTen felvásárlására irányuló végleges szerződés megkötését.

A most bejelentett ügylet várhatóan 2005 július végére zárul le a szükséges hatósági engedélyek beszerzésével és az egyéb szokásos feltételek teljesítésével.

A TimesTen szoftverinfrastruktúráján jelenleg működő megoldások olyan rendkívül nagy feldolgozási teljesítményt igénylő tevékenységeket szolgálnak ki, mint például a valós idejű számlázás, a tőzsdei rendszerek, a híváskezelő központok, a légitársaságok utasforgalmi rendszerei, stb.

„A TimesTen technológiái tökéletesen kiegészítik adatbázis-kezelőnk és az Oracle Fusion köztesszoftver lehetőségeit” – jelentette ki Andrew Mendelsohn, az Oracle adatbáziskiszolgáló-technológiákért felelős vezető alelnöke.

„Ezzel a lépéssel ügyfeleink nyernek a legtöbbet” – hangsúlyozta Jim Groff, a TimesTen vezérigazgatója. „Nagy részük már eleve Oracle-rendszereket használ. Megoldásainkat az Oracle piacvezető adatbázis-kezelőjével és köztesszoftvereivel párosítva rendkívül alacsony válaszidejű, méretrugalmas, teherbíró és biztonságos rendszereket építhetünk ki.”

A TimesTen nemzetközi ügyfélkörébe tartozik többek között az Amdocs, az Aspect Communications, az Avaya, a Cisco Systems, az Ericsson, a JP Morgan, a Lucent, a NEC, a Nokia, a Sprint és a United Airlines.

Címkék: üzlet