Plázává válik a Sugár

Nyár végére a tulajdonos Fotex befejezheti a Sugár átépítését, amely során a szocializmus kiskereskedelmének zászlóshajójából igazi pláza válhat étteremláncokkal és mozival – írja a Népszabadság.

Az eredetileg 15 ezer négyzetméteres alapterületet a Fotex további tízezerrel kívánta megtoldani, így a Herrery M. Ceasar vezetésével átalakítási terveket készítetett, amelyet a Fővárosi Tervtanács meghökkentően önző épületnek nevezett. Szerintük az építmény nem vesz tudomást a környezetéről, és nem támogatták, az építési engedélyt ennek ellenére kiadták, a kivitelezés pedig nagy erőkkel folyik.

Korábban a megtartani kívánt üzleteket és szolgáltatóegységeket újították fel, majd idén a korábban irodáknak és a gépészetnek helyet adó második szint átépítését kezdték meg. Ide éttermek, büfék és mozi is épül a nyár végére.

A becslések szerint 3-5 milliárd forintos beruházás a havonta négyzetméterenként 30-40 eurós bérleti díjakat tesz majd lehetővé és új fejlődési irányvonalat jelenthet a Fotex számára.

Címkék: üzlet