A FreeSoft amerikában próbál szerencsét

A FreeSoft Rt. bejelentette, hogy amerikai leányvállalata, a FreeSoft International Inc. megkezdte működését.

A Virginia állambeli Viennában 150 000 dollár alaptőkével bejegyzett FreeSoft International fő feladata az üzletfejlesztés és az értékesítési csatornák szélesítése lesz.

Keresztesi János, a FreeSoft Rt. vezérigazgatója elmondta: Virginia az Egyesült Államok vezető IT vállalatainak, rendszerintegrátorainak egyik központja, amely az ágazat legnagyobb felvevő piacát képező államigazgatás székhelye, Washington közvetlen szomszédságában fekszik, így kiváló környezetet biztosít.

A FreeSoft International a részvénytársaság második külföldi irodája. Németországi leányvállalata, a düsseldorfi székhelyű FreeSoft Deutschland GmbH hagyományos IT-rendszerek modernizációját, near-shore fejlesztést, valamint az irat- és a dokumentumkezelés területén kínál szolgáltatást.

A FreeSoft 2003-ban Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Rt. néven alakult részvénytársasággá, mejd 2004 -ben középméretű magyar vállalatként tőzsdére lépett. A vállalat jegyzett tőkéje 1,435 milliárd forint. A cég éves nettó árbevétele tavaly meghaladta a 800 millió forintot.

Címkék: üzlet