A KIOP-pénzek hatvan százalékát már lehívták

Sikeres a 2004-től 2006-ig tartó Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program (KIOP), amelynek 112 milliárd forintos forrásából már 64 milliárd forintot ítéltek meg különböző fejlesztésekre

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium KIOP főosztályának stratégiai és operatív osztályvezetője Rónai Andrea közlése szerint eddig 174 beérkezett pályázatból 84-et támogattak, a kérelmek jelentős része környezetvédelemhez, energiagazdálkodáshoz és közlekedéshez kapcsolódó fejlesztés.

Emlékeztetett rá, hogy a KIOP az egészséges környezet és a környezetbarát közlekedési infrastruktúra erősítéséhez biztosít forrásokat, ennek keretében önkormányzatok és magánvállalkozások kérhetnek dotációt vízminőség javításához, állati hulladékok kezeléséhez, kármentesítéshez továbbá főutak műszaki színvonalának emeléséhez.

Az osztályvezető hangsúlyozta: bár a program még csak a felénél tart, ez év végéig van lehetőség nagyobb támogatási kérelmek befogadására. Szabad keretek várnak felhasználásra ivóvíz-hálózatok korszerűsítéséhez, állati hulladékok kezeléséhez, környezeti kármentesítéshez és energiagazdálkodáshoz köthető fejlesztésekhez.

Rónai Andrea szólt arról, hogy a szaktárca a KIOP népszerűsítéséért és az érintettek tájékoztatásáért országjáró körutat szervezett. A program szakértői Pécsen kívül ellátogatnak Miskolcra, Debrecenbe, Sopronba, Szegedre, Székesfehérvárra és Budapestre, ahol sajtótájékoztatókon és konferenciákon ismertetik a program részleteit.

Címkék: üzlet