3,4 milliárd forintos megrendelés Bahreinből

A Ganz Transelektro 17 millió dollárért szállít transzformátorokat a gazdag arab miniállamba.

A Ganz Transelektro Villamossági Rt. (GTV) mindhárom üzletága jelentős exportszerződéseket kötött egyes EU-s és arab-öböl menti országokban, ezáltal a kedvezőtlen gazdasági körülmények ellenére sikeresen jutott el a cég számára eddig “ismeretlen” piacokra is – áll a cég közleményében.

A GTV éves árbevételéhez legnagyobb hányadban hozzájáruló Transzformátor Üzletág a napokban véglegesíti azt a szerződést, melynek keretében a társaság közel 17 millió dollár értékben szállít transzformátorokat a bahreini Villamos- és Vízügyi Minisztérium részére. Ez a szerződés tovább javítja a cég közel-keleti pozícióját, amelyet többek között ebben az évben egy Kuvaitban átadott villamos alállomás és egy több mint 600 millió Ft-os ománi – már gyártási fázisban lévő – projekt képvisel.

A közlemény említést tesz egy, a vállalat mérnökei által kifejlesztett új, 145 kV-os kompakt villamos kapcsoló-berendezés fejlesztéséről id, melynek eredményeként egy olyan világszínvonalú termék születik, amellyel a cég közel-keleti pozíciója erősödhet.

Címkék: üzlet