A bőrük alatt is…

Egyre több az „ősemberes" beütés a divatban – elég, ha csak a tar koponyákra és a testfestésre gondolunk.

Nos, a bodypiercing sem éppen új keletű divathóbort. Az állati létből épphogy kiemelkedett őseink nem csupán díszítő célzattal viseltek testékszert: a csontból, kőből készült „azonosítók” elárulták viselőjük korát, valamint a horda rangsorában elfoglalt helyét. A napjainkban ismét fénykorát élő bodypiercing-divat alapanyagai a szövetbarát orvosi fém, a titán, a nióbium vagy különféle nemesfémek. Ezek elhelyezésénél a szakértők a következőkre hívják fel a figyelmet: nőknél a köldökbe piercingelt ékszer a köldök mögött található hét csakra – energiaközpont – közül a harmadikat erősíti, amely a befogadás csakrája. Magyarán az ilyen díszt viselő hölgyek szexuális kisugárzásuk erősítését remélik ékszerüktől.

A szemöldökben, nyelvben, orrban vagy éppen intim testrészeken viselt ékszer alakja legtöbbször hajlított ívű vagy egyenes pálca, gyűrű vagy karika, amelyek vége kipattintható vagy csavaros zárógömbben végződik. Manapság a legdivatosabb a színes üveg vagy tűzzománc díszítés. Kialakításuknál azok az igazi profi munkák, ahol az ékszer bőr alatti részei egyforma vastagságúak: így az jobban belesimul a testbe.

A megbízható, régi szalonokban garantáltan elkerülhetőek a fertőzések, különösen, ha intim testtájak felékszerezéséről van szó. Ebben az esetben az ékszert is a megrendelőnek kell hoznia, mégpedig kizárólag nemesfémből. A végeredmény állítólag – rangos szexológusok szerint is – fokozza a szexuális örömet. A „legmenőbb” dili viszont vitathatatlanul az, amikor – akár csak egy hétvégi buli erejéig – fogorvossal ragasztatnak a fogukra brilleket egyesek. Nekik még csak meg sem kell venniük az ékszert, azt már jó néhány „fogtündér” maga kölcsönzi.