Mini archiváló

Bár ma már digitális kamerákkal készül a fényképek jó része, és ezek csak a legritkább esetben testesülnek meg papírkép formájában, a legtöbb háztartásban még mindig számtalan kézzel fogható fénykép rejtőzik. A papírkép azonban sajnos kifakul, elszakad, elvész, vagy egyszerűen széthordják a rokonok – a digitalizálás tehát mindenképp jó megoldást jelent azoknak, akik biztonságban akarják tudni [...]

Bár ma már digitális kamerákkal készül a fényképek jó része, és ezek csak a legritkább esetben testesülnek meg papírkép formájában, a legtöbb háztartásban még mindig számtalan kézzel fogható fénykép rejtőzik. A papírkép azonban sajnos kifakul, elszakad, elvész, vagy egyszerűen széthordják a rokonok – a digitalizálás tehát mindenképp jó megoldást jelent azoknak, akik biztonságban akarják tudni régi emlékeiket. A HP kifejezetten a fényképek szkennelésére fejlesztette ki mini-lapolvasóját – ezzel a 10×15 centiméteres méretnél alig nagyobb eszközzel a felhasználók utánrendelés nélkül, hamar archiválhatják, vagy megoszthatják egymással fotóikat.

A digitális kamerákéhoz hasonlóan memóriakártyával kiegészíthető szkenner négy ceruzaelemmel működik. Egy kép beolvasásához 14 másodpercre van szüksége, a maximális, 1200 dpi felbontást egyetlen gomb lenyomásával el lehet érni.

Igaz ugyan, hogy meglehetősen kicsi, de ez nem akadályozza a nagyobb képek, vagy dokumentumok szkennelését. A gép ezeket több részletben olvassa be, a kapott darabok pedig később, a géphez mellékelt ArcSoft Panorama Maker nevű szoftver segítségével illeszthetők újra egységes képpé.