Tihanyi Merlot-Kékfrankos Cuvée 2001, Jásdi Pince

Van egy csapodár teuton mondás, ami valahogy így hangzik: négyig egy korty bort se, négy után egy korty vizet se.#

Van egy csapodár teuton mondás, ami valahogy így hangzik: négyig egy korty bort se, négy után egy korty vizet se.#

Imígyen tehát könnyed és karcsú entitást kapunk, alacsony alkohollal, gyümölcsös frissességgel, ez mindjárt érthetővé teszi, miért is ihatunk fényes nappal bort, amit pedig rendes ember nem tesz, hacsaknem az ebéd mellé maximum két pohárral!

E heti szép kis rozénk a csopaki Jásdi-műhelyben készült részben saját kékfrankosból, részben a Tihanyi-félszigetről vásárolt Merlot-ból. Jásdi István, Ritecz János és Csiszár Péter műhelye Figulától keletre a legjelentősebb intézetté növi ki magát éppen. A hajdani veszprémi püspök kis chateau-jába, a tóra néző, klasszicista Ranol-der-pincébe rejtett korszerű technológiájú, hallatlanul szép fekvésű pincészet nagy jövő előtt áll, és sok örömet fog még szerezni a borbarátoknak.

A Jásdi Pince 2001-es évjáratú rozé-küvéje szép halovány rózsaszínű, jó hidegen (rozét mindig jó hidegen, 8-12 fokon fogyasszunk) meggyes illatot idéz, kerek, könnyű, friss és gyümölcsös ital a kellemes külsejű Jásdi-palackban, mely tehát beszélgető bor, ajánlott salátákhoz és/vagy könnyű ebédekhez, illetve napközi fogyasztásra a szomjazóknak.

Címkék: Hetilap: Plusz