Bluetooth technológia – Olcsóbb mobiltávközlés

A kis hatótávolságban nagy sávszélességet biztosító Bluetooth technológia számos helyen helyettesítheti a harmadikgenerációs távközlési rendszert#

A kis hatótávolságban nagy sávszélességet biztosító Bluetooth technológia számos helyen helyettesítheti a harmadikgenerációs távközlési rendszert#

Ahol a Bluetooth jó eséllyel indul TRANZAKCIÓK.

A POS terminálokon zajló tranzakciók nagy részében, továbbá ott, ahol a mobil kiskereskedelem helyspecifikus információkat tartalmaz, például az adott bolt termék- vagy árinformációit, az áruház térrajzát, navigációt, ajánlatokat, promóciókat.

INFORMÁCIÓSZOLGÁLTATÁS ÉS REKLÁMOZÁS. ATM automaták, bankok, áruházak mobil eszközön való jelzésében 100 méteres körzetben, illetve útvonalak mutatásában. Üzletek és éttermek hirdetéseket küldhetnek a közelben lévő, alkalmas mobiltelefonokra.

GÉPEK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ. Tagsági nyilvántartó programok, biztonsági információk, orvosi adatok esetében. Vagyoni és humánerőforrás-kontroll, flottamenedzsment és hasonló nyilvántartások menedzselésekor.

A technológiát kiötlő Ericsson számos versenytársát bevonta a fejlesztésekbe, így egy nyílt forráskódú szabvány jött létre, melyet maximálisan elfogad az iparág. A Bluetooth rádiójelet nem zavarják az általánosan használt rádiójelek, de váratlan környezeti hatások, leárnyékolások megszakíthatják a kommunikációt. Ezért létfontosságú berendezéseknél a Bluetoothnak nincs esélye.

Címkék: Hetilap: Infotech