Tisztelt Olvasó!

Egy éve jelenik meg megújult formában a Figyelő. Jól jött ez az életmódváltás és fitness-kúra a puhány negyvenéves lapnak. A tematikai bővítés és a formai váltás egyaránt a remélt eredményeket hozta: sokan mondják, hogy fiatalos és lendületes újsággá vált a Figyelő, hasonlatossá ahhoz az üzleti és gazdasági élethez, amelynek mozgásait tükrözni kívánja. E sikernek kézzelfogható [...]

Egy éve jelenik meg megújult formában a Figyelő. Jól jött ez az életmódváltás és fitness-kúra a puhány negyvenéves lapnak. A tematikai bővítés és a formai váltás egyaránt a remélt eredményeket hozta: sokan mondják, hogy fiatalos és lendületes újsággá vált a Figyelő, hasonlatossá ahhoz az üzleti és gazdasági élethez, amelynek mozgásait tükrözni kívánja.

E sikernek kézzelfogható jele az eladott példányszám egy év alatti megduplázódása, továbbá a megtisztelő mennyiségű hirdetés. A Figyelő helyzete mára üzleti szempontból is stabilizálódott, mi több: rövid távon szemrevaló nyereséggel kecsegteti a kiadót, amit az egy évvel ezelőtti megújuláskor minimális elvárásként fogalmaztunk meg magunkkal szemben – hiszen hogy’ is volna erkölcsi alapunk üzletről, cégekről írni, ha mi magunk nem vagyunk nyereségesek.

Célunk az is, hogy újabb és újabb érdekes területeket hódítsunk meg, ezzel is színesítve egy hagyományos üzleti-gazdasági lapot. Ilyen ez a lapszám is, amelyben az építészek világát és a felhasználó üzleti életet igyekszünk közelíteni, amikor bemutatjuk a tavaly átadott irodaházak közül a legjobbnak ítélteket. Hagyományteremtőnek szánjuk a Figyelő Építészeti Díjat, amelyhez – a CB Richard Ellis Kft. jóvoltából – az idén az első helyezettnek 600 000 forintos, a második helyezettnek 350 000 forintos pénzjutalmat tudtunk felajánlani. A díjakat lapzárta után adjuk át a Gundelben, a rendezvény díszvendége Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere.

Talán Ön is érzi, hogy élvezettel készítjük a lapot hétről hétre. Reméljük, Ön is így forgatja.

MERÉNYI MIKLÓS

főszerkesztő