RÖVID TÁVÚ PROGNÓZISOK A RÉGIÓBAN

THAIFÖLD. A tavalyi 7-8 százalékos visszaesés után az év második felében megáll a gazdaság összehúzódása. MALAJZIA. A GDP az elmúlt évben 5-6 százalékkal zuhant, ám a tőkekorlátozások bevezetésének és a többletlikviditás megteremtésének stratégiája rövid távon csodát művelt: a kormány 1999-re 2 százalékos növekedést prognosztizál, s a független szakértők is legalább 1 százalékos bővülésre számítanak. INDONÉZIA. [...]

THAIFÖLD. A tavalyi 7-8 százalékos visszaesés után az év második felében megáll a gazdaság összehúzódása.

MALAJZIA. A GDP az elmúlt évben 5-6 százalékkal zuhant, ám a tőkekorlátozások bevezetésének és a többletlikviditás megteremtésének stratégiája rövid távon csodát művelt: a kormány 1999-re 2 százalékos növekedést prognosztizál, s a független szakértők is legalább 1 százalékos bővülésre számítanak.

INDONÉZIA. Az idei évre jelzett 3-4 százalékos csökkenés az 1998-as 14 százalékos hanyatláshoz viszonyítva szinte fellendülésnek tűnik.

DÉL-KOREA. Az ország idei esélyei egyre javulnak: Szöulban a GDP 2-3 százalékos növekedését tartják reálisnak, szemben az 1998-as 6,8 százalékos visszaeséssel.

Címkék: Hetilap: Gazdaság