ELSŐ INTERNET BRÓKER KFT. – Jegyzés a Weben

A közelmúltban megalakult az Első Internet Bróker (EIB) Kft., amely kis- és középbefektetőket céloz meg online szolgáltatásával.

A cég ügyfelei kizárólag az Interneten keresztül adhatják le megbízásaikat. A szolgáltatás vonzerejét az elérhetőség mellett az alacsony díjak és jutalékok adják: a belépésért az ügyfeleknek 1000 forintot kell fizetniük, a jutalék pedig 1 százalék. A minimumdíj, illetve a megbízás visszavonásának költsége is alacsony, csupán 500-500 forint, miközben a számlák vezetése ingyenes.

Bereznay Ákos, az EIB vezetője szerint a rendszer kizárja, hogy az ügyfélpénzek idegen kezekbe kerüljenek, a számláról ugyanis az ügyfél csak személyesen vehet fel pénzt. Az illetékteleneknek nehéz továbbá hozzáférniük a jelszóhoz, mert néhány sikertelen próbálkozás után a rendszer letiltja a próbálkozót. A profi kódtörőktől pedig szoftveres “tűzfal” védi a szervert.

Jaksity György, a 60 millió forintos alaptőkéjű EIB-ben 50 százalékos tulajdonrésszel bíró Concorde Értékpapír Rt. vezérigazgatója szerint a tulajdonosok tisztában vannak azzal, hogy ez a befektetés nem térül meg egy év alatt. Amerikában a kisbefektetői részvény-adásvételeknek már 20 százalékát bonyolítják le a világhálón keresztül, mégpedig nagyrészt olyan cégek, amelyek a hagyományos értelemben vett irodával egyáltalán nem rendelkeznek. Az EIB alapítói ennek ismeretében is bíznak a magyar piac későbbi felfutásában.

Címkék: Hetilap: Infotech