OTP: ÚJ DÍJAK ÉS JUTALÉKOK – Terhelt ügyletek

Július elsejétől megváltozik az OTP díj- és jutalékstruktúrája. A módosítások elsődleges célja, hogy a bank ügyfelei a fiókok helyett egyre inkább elektronikusan intézzék ügyleteiket.

Az OTP Bank továbbra is a folyószámlát tekinti stratégiai termékének – tudtuk meg Kolossváry Ádám vezérigazgató-helyettestől. Ennek lakossági változatából az 1996 végi 1,625 millióval szemben az idei első negyedév végén már 1,723 millió darabot vezettek. Az idén útnak indított A-hitel igazolta a bank várakozásait: április végéig már több mint 70 ezer effajta szerződés került tető alá, ebből körülbelül 30 ezret már “be is üzemeltek”. Az engedélyezett A-hitelkeretek összesített értéke meghaladta a 3 milliárd forintot. Egy ügyfél átlagosan 43 ezer forintos keretet igényelt, ebből az előző hónap végéig mintegy 24 ezer forintnyit igénybe is vettek.

Kolossváry szerint a bank mindenekelőtt azért emeli szinte valamennyi jutalékát és díját, mert elértek egy olyan kártyaszámot (április végéig a 943 ezret), amely mellett már nem tudják biztosítani a díjmentességet. Júliustól naptól és napszaktól függetlenül díjat kell majd fizetni a kártyás készpénzfelvétel után. A kártyás vásárlás továbbra is díjmentes marad, ugyanakkor a hitelintézet azzal is kívánja ösztönözni a készpénz-helyettesítő eszközök használatát, hogy az elektronikus készpénzfelvételért havonta két alkalommal nem számít fel díjat. A lakossági bank legújabb “büszkeségén”, a Telebankon keresztüli átutalásokért – a 70 forintos bevezetőárral szemben – ugyancsak nem kérnek majd térítést.

Címkék: Hetilap: Röviden